Home Nederland Hoofdnieuws Laatse kwalificatiedag OSR in 2019 dagzege voor Yoeri Duijster

Laatse kwalificatiedag OSR in 2019 dagzege voor Yoeri Duijster

Afgelopen dinsdag werd de laatste kwalificatiedag van de Oranjebar Super Ranking in 2019 afgewerkt. De feestdagen zijn verantwoordelijk voor een tussentijdse pauze van 2 weken zodat de 32e kwalificatiereeks wordt voortgezet op 07 januari 2020.

Nadat de deelnemers via de groepsfase gescheiden waren in hoofd- en troostronde deelnemers konden Wouter Vaes, Roland Stokmans, Maik Jordans, Oswin Streden, Yoeri Duijster, Ruud van de Kruis, Jochem Keeren en opnieuw de beste dame van de avond Heidi Schijvens aan de kwartfinales gaan beginnen. Hierin bleken Yoeri, Heidi, Wouter en Ruud te sterk voor hun tegenstander waarna de twee halve finales eindigde in een 4-0 overwinning voor respectievelijk Wouter (ten koste van Heidi) en Yoeri (ten koste van Ruud) die later op de avond elkaar in de finale zouden treffen.

In de verliezersronde wisten Erik van Engeland, Lincy Gloudemans, Bram School en Annemarie Linders zich te plaatsen voor de halve finales.

Annemarie liet hierin niets heel van Erik die met 0-3 van de oche werd gestuurd. In de andere halve finale wedstrijd kon LIncy Bram bijhouden tot 2-2 maar moest dan toezien hoe Bram de beslissende derde leg naar zich toetrok. De aansluitend gespeelde finale om de troostprijs leverde vervolgens een 4-0 whitewash overwinning op voor Bram School.

De namen in de finale van het hoofdtoernooi leek op basis van de eerdere resultaten in het toernooi een geweldige wedstrijd wedstrijd te worden. Wouter Vaes was goed op dreef en miste deze avond al een 9-darter op dubbel 12 en Yoeri Duijster noteerde een beetje uitsloverig een 150 finish via drie maal dubbel Bull. Helaas voor de toeschouwers bleek Wouter zijn krachten te hebben verspeeld waardoor Yoeri vrij simpel kon uitlopen naar een uiteindelijke 5-1 overwinning waarmee hij de derde speler in deze reeks werd die de dagzege wist op te eisen.

Uitslag OSR#32 kwalificatie dag 05; 1. Yoeri Duijster 2. Wouter Vaes 3. Ruud van de Kruis en Heidi Schijvens.

Voor uitslagen en volledige tussenstand klik hier.

In verband met de feestdagen zal de zesde kwalificatiedag van de Oranjebar Super Ranking #32 worden gespeeld op 07 januari 2020 gespeeld. Inschrijving à € 6,= p.p. kan op de wedstrijddag tot 19:30 uur. Aanvang van het toernooi is 20:00 uur.