Home Nederland Hoofdnieuws Laatste kwalificatiedag leidt tot finale tussen PDC spelers bij Oranjebar

Laatste kwalificatiedag leidt tot finale tussen PDC spelers bij Oranjebar

2019-7-21 Als de Bliksem benefiettoernooi voor Marcel Blik Jelle Klaasen

De laatste kwalificatie avond van de 30e Oranjebar Super Ranking waar de deelnemers, die eerder minimaal drie kwalificatiedagen hadden meegedaan, de kans hadden om zich alsnog te kwalificeren voor de finaledag vond afgelopen dinsdag plaats. Met maar liefst 32 deelnemers werd aan de avond begonnen waarbij de winnaars van de acht poules verder gingen met de knock-out wedstrijden voor de dagzege en de overige spelers zichzelf nog konden belonen met het spelen van de verliezersronde voor een troostprijs.

Na de schifting in de groepsfase bleven zoals gezegd alleen de winnaars van de diverse groepen over voor de kwartfinales. Na de kwartfinales moesten Eric Barten, Rick Veugelers, Rob van Galen en Yoeri Derks het veld ruimen en bleven Davy van der Zande, Jelle Klaasen, Yoeri Duijster en Jermaine Wattimena over voor de dagzege. De halve finales tussen respectievelijk Jelle en Yoeri (4-1) en Jermaine en Davy (4-0) bleven er dus twee PDC spelers over voor de dagzege. In afwachting van de finale konden de aanwezigen intussen naar de ontknoping in de verliezersronde kijken.

Hier waren het uiteindelijk Jeroen van Peeren (via o.a. 3-1 winst in halve finale op Levi Frauenfelder) en Oswin Streden (via o.a. 1-3 overwinning op Ruud Tuijtelaars in de halve finale) die in de finale tegenover elkaar stonden. Marjolein Nooijens was de beste dame die deze avond terug was te vinden in de strijd om de troostprijs maar zij moest afhaken bij de laatste acht. Oswin bleek deze avond een maatje te groot voor Jeroen en greep met een 4-1 overwinning de laatste troostprijs van de 30e OSR.

In de finale van het hoofdtoernooi was Jelle Klaasen niet te stoppen en gaf hij zijn tegenstander Jermaine Wattimena geen enkele ruimte om het initiatief over te nemen. Het resultaat was een 5-3 overwinning voor Jelle die hiermee via zijn vierde dagzege een plek op de finaledag veilig stelde

Uitslag kwalificatie dag 12: 1. Jelle Klaasen 2. Jermaine Wattimena 3. Yoeri Duijster en Davy van der Zande.

Voor uitslagen en volledige tussenstand klik hier.

Na het verwerken van de uitslag blijken de volgende spelers zich gekwalificeerd te hebben voor de finaledag komende dinsdag 06 augustus. In de lijst met uit te nodigen spelers ontbreken een aantal spelers zoals Davy van der Zande, Ruud Tuijtelaars en Paul Hendrix die zich wel geplaats hadden maar helaas zijn verhinderd om deel te nemen, hun plaatsen schuiven automatisch door naar de volgende gekwalificeerde speler. Onderstaande spelers zijn door de organisatie uitgenodigd om op 06 augustus deel te nemen aan de finaledag:

Yoeri Duijster

 

Lincy Gloudemans

Oswin Streden

 

Rick Veugelers

Levi Frauenfelder

 

Gian van Veen

Peter van den Broek

 

Barry Zander

Jelle Klaasen

 

Annemarie Linders

Andre Duijster

 

Erik van Engeland

Benito van de Pas

 

Yoeri Derks

Axel Goverde

 

Jos Rovers

Reserve: Tharsissia Werinussa

Aankomende week wordt dus de finaledag van de 30e Oranjebar Super Ranking gespeeld. Het wordt zoals altijd weer een prijzenfestijn want naast het prijzengeld voor de beste van de rankinglijst – €150,= (1e plaats), €100,= (2e plaats) en €50,= (3e plaats) – zal er ook tijdens de finaledag nog eens €500,= worden verdeeld tussen de 16 geplaatste deelnemers. En natuurlijk maakt iedere deelnemer weer kans op de inhoud van de Mysterie Box, die inmiddels helemaal gevuld is want ook tijdens de laatste kwalificatiedag werd het winnende getal (147) niet gefinished.

Ook aan niet gekwalificeerde spelers is op deze dag gedacht en overige dartliefhebbers zijn vanzelfsprekend welkom om deel te nemen aan een extra toernooi dat voor deze groep zal worden georganiseerd en waarbij leuke prijzen te verdienen zijn.
De eerst volgende kwalificatie dag voor de 31e editie van de Oranjebar Super Ranking wordt gespeeld op dinsdag 13 augustus 2019. Inschrijving a € 6,= p.p. kan op de wedstrijddag tot 19:30 uur. Aanvang van het toernooi is 20:00 uur.