Leo Hendriks wint 4e Schutskamp Ranking op rij, Kevin Mast tweede Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Leo Hendriks wint 4e Schutskamp Ranking op rij, Kevin Mast tweede

Leo Hendriks wint 4e Schutskamp Ranking op rij, Kevin Mast tweede

Op zaterdagavond werd alweer de vierde zondag ranking van het zevende seizoen gespeeld. Wegens logistieke problemen moest de zondag ranking naar afgelopen zaterdag verschuiven, maar dat mocht de pret niet drukken. Wederom was er een mooi deelnemers aantal van 36 darters aanwezig. Een hoop vaste klanten hadden andere verplichtingen, maar er waren een aantal nieuwe spelers waardoor we tot een leuk deelnemers aantal kwamen. Afgelopen seizoen was er een gemiddeld deelnemersaantal van rond de 35-40 man. Dus het aantal deelnemers blijft de laatste jaren al redelijk gelijk.

Iets over achten werd deze rankingavond gestart in 4 poules van vijf en 4 poules van vier. Zoals gewoonlijk gingen in de poules van vijf de eerste nummers drie, en in de poules van vier de eerste twee, door naar de winnaarsronde. De twee onderste spelers van elke poule gingen naar de verliezersronde en mochten daar uit gaan maken wie daarvan de beste zou worden.

De eerste halve finale in de winnaarsronde werd ruim gewonnen door Leo Hendriks, hij bleef Bas van den Berk elke keer een stap voor en in de vierde leg wist Bas zijn kansen op een dubbel niet te verzilveren, hierdoor won Leo met 5-0.

De tweede halve finale was iets spannender: Kevin Mast wist deze met 5-3 te winnen van Peter Stolzenbach. Peter kreeg wat kansen op dubbels, en gooide een 113 finish. Echter, hij profiteerde niet van de geboden kansen, waarop Kevin de winst greep.

De finale begon sterk van beide spelers, echter Kevin pakte in zijn eerste twee legs niet de dubbel waardoor Leo 4-0 voorkwam. Saillant detail is nog dat Leo de eerste drie legs een 141-, 160- en 122-finish miste en in de vierde leg 126 uitgooide. Kevin had het hierna wel bekeken waarop Leo de partij naar zich toe trok met 6-0.

In de verliezersronde mochten Patrick Megens en Bennie van Herpen uit gaan maken wie er met de winst vandoor zou gaan. Patrick won in de halve finale van Harold Gruijthuizen en Annet van Elten verloor dus van Bennie van Herpen. In de finale nam Patrick snel het initiatief. Bennie probeerde zich nog terug te knokken in de wedstrijd, maar kon niet voorkomen dat Patrick er met de winst vandoor ging.

Beste dame was Annet van Elten. Zij wist als enige van de drie aanwezige dames door te dringen naar de halve finale van de verliezersronde.

Hoogste finish werd door Leo Hendriks in de kwartfinale gegooid, 126. In totaal werden er 3 100+ finishes gegooid, Waarvan 3 van Leo.

Meeste 180’ers werden gegooid door Bas vd Berk met 3 stuks. In totaal werden er elf 180’s gegooid.

Iets voor 01.00 waren alle wedstrijden gespeeld, hiermee had de organisatie het doel om voor 02.00 klaar te zijn ruim gehaald.

De organisatie hoopt op de volgende ranking van zondag 10-01-2016 dezelfde en nieuwe gezichten te zien. Starttijd is om 12.00, dit om er voor te zorgen dat we voor etenstijd klaar zijn. Op zondag 03-01-2016 is er ook een koppeltoernooi die geen deel uitmaakt van de ranking. Ook deze zal starten om 12.00.

Voor overige data en bijzonderheden www.schutskamp.vliegt.nl of Schutskamp Darts op Facebook.

De Schutskamp Ranking heeft als oogpunt het aantrekkelijk houden van toernooien voor darters van alle niveaus. De inschrijving wordt met €5,- laag gehouden en men krijgt een gratis consumptie. De dagprijzen bestaan uit bekers voor de eerste 4 van elke ronde, daarnaast ontvangt de beste dame en diegene met de meeste 180’ers en hoogste finish ook een beker. Het volledige inschrijfgeld gaat, minus de bekerkosten, naar de finaledag in juli en wordt daar volledig uitgekeerd. Men dient 6 van de 10 rankings meegedaan te hebben om zich te plaatsen voor de finaledag. De top 32 van deze spelers mag dan meedoen met de finaledag.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws