Leo Hendriks wint 6e Dinsdagranking ten koste van Den Ouden Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Leo Hendriks wint 6e Dinsdagranking ten koste van Den Ouden

Leo Hendriks wint 6e Dinsdagranking ten koste van Den Ouden

Het nieuwe jaar ging weer goed van start. Op dinsdagavond 2 januari startte de zesde dinsdagavond ranking van de negende cyclus met 29 darters. Er werd gestart in 1 poule van 5 en 6 poules van vier. Zoals gewoonlijk plaatsten de nummers een en twee van de poule zich voor de winnaarsronde, tevens mochten de nummer 3 uit een poule van vijf zich opmaken voor de winnaarsronde. De overige spelers mochten uit gaan maken wie de kampioen zou worden van de troostronde.

In de eerste halve finale van de winnaarsronde wist Leo Hendriks met duidelijke cijfers te winnen van Niels Veldhuizen. Leo startte de wedstrijd met een 13 darter en trok de lijn door. Niels zette elke leg druk, maar kreeg geen pijl voor de dubbel en verloor zo 4-0.

De tweede halve finale in de winnaarsronde was precies tegenovergesteld van eerstgenoemde. Kevin den Ouden en Quang van Elderen maakten er een spannende pot van. Bij een stand van 3-3 misten beide heren meer dan een volle hand op de dubbel voor de winst! Uiteindelijk was Kevin den Ouden de koelste en gooide de beslissende dubbel om 4-3 te winnen.

De finale van de winnaarsronde ging tussen Kevin den Ouden en Leo Hendriks. Leo won zijn eigen leg, verzuimde om Kevin te breken en pakte vervolgens weer zijn eigen leg. Bij een 2-1 voorsprong wist hij Kevin te breken en vervolgens zijn eigen leg te houden. Leo miste vervolgens 112 om 5-1 te winnen, Kevin won die leg nog. Maar bij 4-2 gooide Leo een 110 finish om de partij alsnog met 5-2 naar zich toe te trekken, en schreef zo de zesde ranking op zijn naam.

De finale in de verliezersronde werd gespeeld door Bram van Lent en Terry vd Dungen. Bram had zich de ronde ervoor van een achterstand teruggeknokt tot een overwinning (3-2) tegen Ferry vd Heuvel, Terry wist zijn halve finale met 3-1 van Dennis vd Vossenberg te winnen.
De finale werd uiteindelijk met duidelijke cijfers gewonnen door Terry vd Dungen die de partij met 4-0 naar zich toe trok.

Er werd in totaal dertien keer 180 gegooid, Leo Hendriks had de meeste met drie stuks en bleef hiermee Niels Veldhuizen voor, die er twee gooide.

Er werden dertien 100+ finishes gegooid. Roy Muurmans had de hoogste met 133. Hij bleef hiermee Kevin den Ouden voor die 120 uitgooide.

De mystery finish was niet gegooid! Dat betekent dat de mystery pot volgende week wederom op het maximum van 250 euro zal staan.

De negen darter was ook niet gegooid. De pot van meer dan 460 euro gaat dan ook mee naar de volgende ranking.

De volgende ranking zal op dinsdagavond 9 januari om 19:30 plaats gaan vinden. Inschrijving bedraagt 6 euro, inclusief een gratis consumptie. Graag tot dan.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws