Leo Hendriks wint dinsdagranking, Dimitry Holowacky runner-up Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Leo Hendriks wint dinsdagranking, Dimitry Holowacky runner-up

Leo Hendriks wint dinsdagranking, Dimitry Holowacky runner-up

Op dinsdagavond 9 januari startte de zesde dinsdagavond ranking van de negende cyclus met 25 darters. Er werd gestart in vijf poules van 5. Zoals gewoonlijk plaatsten de nummers een, twee en drie van de poule zich voor de winnaarsronde. De overige spelers mochten uit gaan maken wie de kampioen zou worden van de verliezersronde.

In de eerste halve finale van de winnaarsronde wist Leo Hendriks met duidelijke cijfers te winnen van Niels Veldhuizen. Leo startte scorend sterk, maar gaf de eerste twee legs bijna weg op de dubbel. Toen deze vervolgens ook begonnen te vallen was het rap 4-0.

In tweede halve finale in de winnaarsronde kwam Dimitry Holowacky rap 2-0 voor, maar mistte 3 pijlen om de voorsprong verder uit te bouwen. Dennis Engelen knokte zich terug tot 2-2, maar kon niet voorkomen dat Dimitry vervolgens zijn eigen leg hield. Bij een 3-2 achterstand mistte Dennis een 141 finish en vervolgens drie pijlen op dubbel 12 om in de wedstrijd te blijven. Dimitry profiteerde optimaal en wandelde met een 4-2 overwinning de finale van de winnaarsronde in.

De finale van de winnaarsronde ging tussen Dimitry Holowacky en Leo Hendriks. Leo werd in de eerste leg direct gebroken door Dimitry, die het missen van de dubbel afstrafte. Leo brak direct terug, maar kon vervolgens wederom zijn eigen leg niet houden. Met een 13 darter brak hij wederom Dimitry, om vervolgens zijn eigen leg te houden. De zesde leg leverde wederom een break op, waarna Leo bij een 4-2 voorsprong 100 uitgooide om zo zijn tweede ranking op rij te winnen.

De finale in de verliezersronde was een broedertwist; Peter Stolzenbach had de ronde ervoor met 3-1 van Joey Jansen gewonnen, terwijl Kevin Stolzenbach aan de andere kant nipt van Ferry van de Heuvel won met 3-2. In de finale gaven de twee broers niet aan elkaar toe. Uiteindelijk was het Peter die de beslissende leg wist te winnen en zo de finale met 4-3 naar zich toe trok ten koste van zijn broer.

Er werd in totaal zestien keer 180 gegooid, Leo Hendriks had de meeste met zes stuks en bleef hiermee Jan van den Broek voor, die er drie gooide.

Er werden acht 100+ finishes gegooid. Dennis Engelen had de hoogste met 120. Hij bleef hiermee Dimitry Holowacky voor die 117 uitgooide.

De mystery finish was niet gegooid. Dat betekend dat de mystery pot volgende week wederom op het maximum van 250 euro zal staan.

De negen darter was ook niet gegooid. De pot van meer dan 460 euro gaat dan ook mee naar de volgende ranking.

De volgende ranking zal op dinsdagavond 16 januari om 19:30 plaats gaan vinden. Inschrijving bedraagt 6 euro, inclusief een gratis consumptie. Graag tot dan.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws