Leo Hendriks wint zesde dinsdagranking ten koste van Rico Dera Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Leo Hendriks wint zesde dinsdagranking ten koste van Rico Dera

Leo Hendriks wint zesde dinsdagranking ten koste van Rico Dera

De Dinsdagavond Ranking was toe aan de zesde ranking van de elfde cyclus. Met 30 darters was er weer een mooi aantal spelers bij Sv CHC bijeengekomen. De darters werden verdeeld, over de 8 banen, in zes poules van vier en twee poules van 3. Zoals gewoonlijk gingen in de poules de eerste twee spelers door naar de winnaarsronde. De overige spelers van elke poule gingen naar de verliezersronde en mochten daar uit gaan maken wie daarvan de beste zou worden…

De eerste halve finale in de winnaarsronde wist Rico Dera met 4-1 van Jordy Waalboer te winnen. Jordy kreeg de eerste twee legs kansen, maar deze werden niet benut. Rico kwam hierdoor rap 3-0 voor. Jordy maakte nog wel 3-1, maar kon niet voorkomen dat Rico de vijfde en beslissende leg pakte.

De tweede halve finale was een stuk spannender, Leo Hendriks en Dimitry Holowacky maakten er een spektakelstuk van; Leo maakte 1-0, waarop Dimitry vervolgens zijn eigen leg hield. In de derde leg stond Dimitry na 12 pijlen op een dubbel, maar verzilverde zijn kans niet. De vierde leg hield hij wel weer, waarop Leo kansen verprutste in de vijfde leg en Dimitry zo de hoognodige break kon plaatsen 3-2. Leo brak vervolgens direct terug met een 15 darter en hield vervolgens zijn eigen leg met 16 pijlen om zo met 4-3 nipt de halve finale te winnen.

De finale ging dus tussen Rico Dera en Leo Hendriks. De wedstrijd begon direct goed; Leo miste een 120 finish voor een 15 darter, waarop Rico 142 mistte. Leo mistte nog een volle hand op zijn dubbel, waarop Rico brak en zijn eigen leg hield; 2-0. Leo pakte de volgende 3 legs om 3-2 voor te komen, waarop Rico en Leo beide dubbels mistte in de zesde leg. Leo wist hem uiteindelijk te pakken en hield vervolgens zijn eigen leg om met 5-2 deze rankingavond op te eisen. De afgelopen zes rankingavonden kende hierdoor elke keer een andere winnaar.

De finale van de verliezersronde ging tussen lijstaanvoerder Richard de Bie en Rene Trum. Beide heren hadden de ronde ervoor met een whitewash gewonnen van respectievelijk Tom de Wit en Jeffrey Roos.

In de finale kwam Rene nog wel op een 2-1 voorsprong, maar hij kon niet voorkomen dat Richard uiteindelijk 3 legs op rij pakte en hiermee de verliezersronde op zijn naam schreef.

Beste dames waren Melissa Boonenstoppel en Annemarie van Pouderooijen, zij wisten beide de laatste 16 van de verliezersronde te halen.

Hoogste finish was een 140 finish van zowel Dimitry Holowacky als Jordy Waalboer, ze bleven hiermee Richard de Bie voor die 120 uitgooide. Er werden in totaal tien 100+ finishes gegooid.

De Mystery finish viel op 102, deze was niet gegooid, waardoor de maximale pot van maar liefst 250 euro mee gaat naar de ranking van volgende week.

De meeste 180’ers werden gegooid door Toon Greebe, Dimitry Holowacky en Leo Hendriks met elk vier stuks. Ze werden gevolgd door vier man die er elk twee gooide. In totaal werd er vijfentwintig keer 180 gegooid.

De 9 darter was niet gegooid, dit betekend dat de pot van meer dan 600 euro mee gaat naar de ranking van volgende week.

Op de algehele ranglijst zien we lijstaanvoerder Richard de Bie zijn koppositie behouden, maar de achtervolgers zijn door zijn deelname in de verliezersronde wel dichterbij gekomen. De top 3 wordt compleet gemaakt door Peter de Jong en Wesley Kradolfer. Alleen het verschil met de nummer 8 is nog maar 5 punten…

Rond 23:45 waren alle wedstrijden gespeeld, hiermee had de organisatie het doel om voor 23:30 klaar te zijn nipt niet gehaald.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws