Leo Hendriks wint zesde Schutskamp Ranking op rij, Tolk is runner-up Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Leo Hendriks wint zesde Schutskamp Ranking op rij, Tolk is runner-up

Leo Hendriks wint zesde Schutskamp Ranking op rij, Tolk is runner-up

Na het wegvallen van de februari ranking (wordt overigens nog ingehaald) kon de zondag ranking na twee maanden weer plaats vinden. In totaal 35 darters en dartsters waren aanwezig om de felbegeerde prijzen, in de vorm van bekers, te verdelen. Afgelopen seizoen was er een gemiddeld deelnemersaantal van rond de 35-40 man. Dus het aantal deelnemers blijft de laatste jaren al redelijk gelijk.

Iets over twaalven werd deze editie van de zondag ranking gestart in drie poules van vijf en vijf poule van vier. Zoals gewoonlijk gingen in de poules van vijf de eerste drie, en in de poules van vier de eerste twee, door naar de winnaarsronde. De twee onderste spelers van elke poule gingen naar de verliezersronde en mochten daar uit gaan maken wie daarvan de beste zou worden…

De eerste halve finale in de winnaarsronde werd een triller; Bertie Bodar nam een snelle 3-1 voorsprong. Leo Hendriks schakelde bij en kwam 4-3 voor, echter door het missen van de dubbel kon Bertie 4-4 maken. Echter de laatste leg wist Bertie niet meer scorend bij te benen en pakte Leo een nipte overwinning met 5-4.

De tweede halve finale was ook goed spannend te noemen, echter op het eind maakte de ervaring van John Tolk het verschil en won hij de partij met 5-3 van Kevin den Ouden.

De finale was eenrichtingsverkeer, John kreeg de laatste leg nog pijlen op een dubbel, maar de koek was op. Leo bleef scorend ruim voor en John moest lijdzaam toezien hoe leg voor leg naar Leo toe ging, 5-0.

In de verliezersronde mochten jong talent Toby Vossen en Martin Pieters uit gaan maken wie daar de titel zou pakken. Zowel Toby als Martin Pieters wisten hun halve finales met ruime cijfers, 3-0, te winnen van respectievelijk Michael Tomassen en Leroy Stolzenbach.

De finale bleek ook rap beslecht te worden, Toby kon geen dubbel raken en Martin wel, 4-0 in het voordeel van de nummer twee van het klassement.

Beste dame was Jolanda van Gelder, zij wist als enige van de zes aanwezige dames door te dringen naar de winnaarsronde.

Hoogste finish werd door Ricardo van Mierlo gegooid, 164. Hij bleef hiermee Kevin den Ouden voor die 143 uitgooide. In totaal werden er zes 100+ finishes gegooid.

Meeste 180’ers werden gegooid door Paul de Silva, Bertie Bodar, Ricardo van Mierlo enLeo Hendriks met elk 2 stuks. In totaal werden er dertien 180’s gegooid.

Om 17:30 waren alle wedstrijden gespeeld, hiermee had de organisatie het doel om voor 18:00 klaar te zijn ruim gehaald.

In het algeheel klassement is de spanning om te snijden. Leo Hendriks gaat ruim aan kop, echter door uitglijders van de nummers 2, 3, 4 (Martin Pieters, Kevin Stolzenbach en Peter Stolzenbach) en de finale plaats van John Tolk staan de nummers 2 tot 7 nog maar vijf punten van elkaar verwijdert. Kevin Martin en John staan met een gelijk aantal punten zelfs op de tweede plaats. Al met al valt er nog zat om te strijden op de aankomende rankings.

De organisatie hoopt op de volgende ranking van zondag 03-04-2016 dezelfde en nieuwe gezichten te zien. Starttijd is om 12.00, dit om er voor te zorgen dat we voor etenstijd klaar zijn.

Voor overige data en bijzonderheden www.schutskamp.vliegt.nl of op Facebook; Schutskamp Darts, Jeffrey Henraat of Leo Hendriks.

De Schutskamp Ranking heeft als oogpunt het aantrekkelijk houden van toernooien voor darters van alle niveaus. De inschrijving wordt met €5,- laag gehouden en men krijgt een gratis consumptie. De dagprijzen bestaan uit bekers voor de eerste 4 van elke ronde, daarnaast ontvangt de beste dame en diegene met de meeste 180’ers en hoogste finish ook een beker. Het volledige inschrijfgeld gaat, minus de bekerkosten, naar de finaledag in juli en wordt daar volledig uitgekeerd. Men dient 6 van de 10 rankings meegedaan te hebben om zich te plaatsen voor de finaledag. De top 32 van deze spelers mag dan meedoen met de finaledag.

SA

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws