Home Nederland Hoofdnieuws Leon Walraven doet wereldrecordpoging bulls-eye op langste afstand

Leon Walraven doet wereldrecordpoging bulls-eye op langste afstand

Foto: Hans Senders

We hebben al enkele records verbroken zien worden door de Nederlander Leon Walraven en deze week deed hij een nieuwe poging. Hij had het gemunt op het record ‘bulls-eye op langste afstand’ welke staat op 6 meter.

Hij probeerde om dit te verdubbelen naar een afstand van maar liefst 12 meter. Hij deed dit bij SV Raalte en kreeg 2 uur de tijd. Walraven gooide maar liefst 969 pijlen en wist wel een aantal keer de sinble bull te raken maar niet de dubbele bull.

Hiermee was de recordpoging mislukt. Onlangs nam ook Michael van Gerwen al een record af van Leon door maar liefst 644 punten te gooien in 1 minuut en daarmee ging zijn record van 608 punten eraan.

Volgend jaar komt Leon met een nieuwe poging om het aantal punten binnen 1 minuut weer over te nemen van Michael van Gerwen. Ook al is de recordpoging deze keer mislukt en is hij die van meeste punten in 1 minuut kwijtgeraakt, hij staat nog altijd met 5 wereldrecords in het Guinness Book of Records. Deze zijn voetbal- en basketbal gerelateerd.