Martin Bos wint in thriller van Alberto op 5e dag van de Krembassy Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Martin Bos wint in thriller van Alberto op 5e dag van de Krembassy

Op woensdagavond werden er 3 wedstrijden gespeeld tijdens het 9 dagende durende darttoernooi van Nederland de Krembassy. Er stond nog 1 wedstrijd op het programma laatste 32 om daarna te beginnen met de laatste 16 . De schrijvers deze avond waren Gerwin Tempert, Marcel Beernink, Klaas Veneberg en Kevin Hoop. De walkon girls waren Myrthe,Danielle en Daphne en voor de scores via de laptop zaten Very en Myrthe erachter o.l.v onze technici die dit allemaal realiseer heeft gemaakt Kevin den Besten. Allen weer bedankt. Om 19.00 werd er begonnen met de laatste wedstrijd van de laatste 32.

19.00 L32: Fabian Roosenbrand(Almelo)- Henk Wolters (Ommen) 3-0

In deze partij had Henk geen schijn van kans tegen een ontketende Fabian. Fabian heeft maar 1 doel om deze titel te pakken na 2 jaar achtereen runner up te zijn geworden. Henk wist zaterdag netjes Marcel Snippe te verslaan,maar in deze wedstrijd wist hij geen enkele leg te pakken en zodoende na Martijn Bernardt bij de 1e editie een whitewash te krijgen, 3x 3-0. Fabian gooide set 1 uit in 3x 18 darts, set 2 ging in 14/20 en 18 darts uit en in set 3 waren het een 20/15 en 16 darts met 2x 180 en een 170 finish. Het gemiddelde van deze wedstrijd was 86,13 . We mogen wel zeggen dat hij 1 van de favorieten is voor de titel, maar toch moet hij op zijn hoede zijn want in de volgende ronde krijgt hij Jamie Kelder als tegenstander en die stond ook wel lekker te gooien.

20.00 L16: Martin Bos(Emmercompascum)- Alberto Ardesch (Almelo) 4-3

In deze wedstrijd was het van het begin tot het eind een hoogstaande wedstrijd van beide darters. Vele hoge scores, mooie pijlen en veel legs onder de 18 darts. Alberto begon zeer sterk en wist set 1 te pakken met 3-0, hij deed dit in 19/18 met een 106 finish en 20 darts, Martin miste in leg 3 een 123 voor de legwinst. In set 2 ging Alberto lekker door met goede scores en won ook deze set nu met 3-1. Alberto gooide een 13 darter, 21 en 17 darter, Martin maakte tussentijd nog gelijk met een 18 darter. In set 3 miste Martin in leg 1 een 117 en zag Alberto de leg winnen, 1-0, Alberto maakte met een 180er er 2-0 van met een 14 darter. Martin vocht zich terug dankzij een 21 darter met een mooie 146 finish, 2-2 met een 14 darter. De 5e leg hadden beide kansen maar was het Martin die de set won en zo de stand op 2-1 kon brengen. Na 3 sets is er een break bij de L16. In set 4 was het Alberto die weer heel goed uit de startblokken kwam. Hij won deze set met 3-0, 1-0 met een 180er in 16 darts, de 2-0 ,mist hij een 170 voor een 18 darter, maar gooit deze uit in 20 darts en de 3-0 ging in 22 darts uit. Alberto had nu nog 1 set nodig om zich te plaatsen voor de kwartfinale. In set 5 was het Alberto nog die een 1-0 voorsprong nam met een 18 darter en zijn 3e 180er. Daarna was het Martin die beter in zijn spel kwam en de tripples beter vond en deze set om te draaien in een 3-1 winst.