Home Nederland Hoofdnieuws De Tegenstander van DONHN is NDB landelijk bekerkampioen

De Tegenstander van DONHN is NDB landelijk bekerkampioen

2018-06-10 Landelijke beker kampioenschappen 2018-2018

Zondag werd er in de Sporthal Corlaer te Nijkerk gestreden om de landelijke bekerkampioenschappen. Titelverdediger Xtreme Sport 4 van de Tilburgse Dart Vereniging was ook aanwezig. De 21 teams waren verdeeld over 7 poules van 3. Vervolgens werd verder gegaan met de kwartfinales, waar de zeven groepswinnaars en een beste nummer 2 in actie zullen komen. 

Xtreme Sport 4 van de TDV, Oranje Bar Lions van de PDB, Rebels van de RDB, DKE Fifth Division van de DSWN, De Tegenstander van de DONHN, Bosgenoegen 3 van de BDMN en Ouwe Vat 1 van de FDB wisten hun poule te winnen. VB 1 ging als beste nummer 2 eveneens door naar de kwartfinales. Ouwe Vat 1 dwong na een teamwedstrijd een halve finale af ten koste van Bosgenoegen 3. Oranje Bar Lions versloeg titelverdediger Xtreme Sport 4. Ook DKE Fifth Division en De Tegenstander dwongen een plek in de halve finale af.

In de finale was De Tegenstander van DONHN (Darts Organisatie Noord-Holland Noord) met 4-2 te sterk voor 
DKE Fifth Division van DSWN (Dart Sport West-Nederland). Zodoende mogen Wesley Harms, Eddy de Koff, Silko Visser en Roemer Mooijman zich landelijk bekerkampioen 2017/2018 noemen. Zij zorgen hiermee voor een primeur in 25 jaar landelijke bekerkampioenschappen is er immers nog nooit een team van DONHN geweest dat de titel wist te bemachtigen. Hierdoor moesten Jeffrey de Zwaan, Mike Zuydwijk, Dirk van Duijvenbode en Vincent van der Meer genoegen nemen met de tweede plek.

Kwartfinales
Oranje Bar Lions (PDB) – Xtreme Sport 4 (TDV) 4-2
DKE Fifth Division (DSWN) – Rebels (RDB) 4-2
De Tegenstander (DONHN) – VB 1 (DVS) 4-2
Ouwe Vat 1 (FDB) – Bosgenoegen 3 (DBMN) 4-3

Halve finale
DKE Fifth Division (DSWN) – Oranje Bar Lions (PDB) 4-2
De Tegenstander (DONHN) – Ouwe Vat 1 (FDB) 4-2

Finale
De Tegenstander (DONHN) – DKE Fifth Division (DSWN) 4-2