NDB organiseert op 26 september 2021 het NK darts en maakt overige data nieuw seizoen bekend Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

NDB organiseert op 26 september 2021 het NK darts en maakt overige data nieuw seizoen bekend

NDB organiseert op 26 september 2021 het NK darts en maakt overige data nieuw seizoen bekend

De voorbereidingen voor het nieuwe seizoen zijn in volle gang! Het Nederlands Kampioenschap 2021 staat gepland op zondag 26 september 2021.

Natuurlijk zijn er wegens de coronacrisis nog vele onzekerheden en uitdagingen voor het nieuwe seizoen. In de komende weken zal de NDB de voorbereidingen voortzetten en bekijken welke maatregelen noodzakelijk zijn om de LaCo, SuperLeague en NDB Ranking op een goede en verantwoordelijke manier mogelijk te maken. Op basis van de laatst beschikbare informatie van de Rijksoverheid is de verwachting dat het nationale competitieseizoen eind september op “normale” wijze kan aanvangen. De NDB verwachten eind augustus/ begin september meer informatie te kunnen geven.

NDB Rankingseizoen
Het streven is om in het laatste weekend van september te starten met het nieuwe seizoen. Echter is de NDB daarvoor afhankelijk van de actuele situatie van de coronacrisis ten tijde van de eerste ranking. Omdat er in het jaar 2021, wegens de coronacrisis nog geen Nederlands Kampioenschap is georganiseerd, zal het seizoen 2021-2022 aanvangen met het NK 2021 en afsluiten met het NK Darts 2022. De data in de conceptplanning (kunnen dus nog wijzigen!) voor de zeven NDB rankingtoernooien zijn:

  • Zondag 26-09-2021 NDB Ranking 1 - NK Darts 2021
  • Zondag 12-12-2021 NDB Ranking 2
  • Zondag 23-01-2022 NDB Ranking 3
  • Zondag 06-03-2022 NDB Ranking 4
  • Zondag 03-04-2022 NDB Ranking 5
  • Zondag 24-04-2022 NDB Ranking 6
  • Zondag 15-05-2022 NDB Ranking 7 - NK Darts 2022


LaCo en SuperLeague

De inschrijving voor de LaCo en SuperLeague zijn deze week geopend. Alle lidorganisaties en teamcaptains hebben hier reeds een e-mail over ontvangen. Het streven is om in het laatste weekend van september te starten met alle landelijke competities.

SuperLeague Play-offs 2021
De inschrijving voor de reguliere SuperLeague is open tot en met 15 augustus. Daarna kunnen we kijken hoeveel van de 40 teams zich weer hebben ingeschreven. Indien er plaatsen beschikbaar komen, doordat bestaande teams zich niet meer inschrijven voor het SLN seizoen 2021-2022, zal de NDB in de week van 16 augustus de inschrijving openen voor de SLN play-offs. De play-offs zullen dan in de eerste drie weken van september worden gespeeld. Via deze play-offs wordt de SLN dan weer aangevuld tot 40 teams.

Voorbehoud
Deze planning is meer dan ooit uiterst onzeker aangezien we nog te maken hebben met de coronacrisis. Het is op dit moment nog niet zeker wat er in de komende tijd gaat gebeuren. Komen er maatregelen bij of worden ze juist losgelaten? Dat zal de NDB moeten afwachten. Mocht je nu al vragen hebben n.a.v. de conceptplanning dan kan je natuurlijk altijd contact met de NDB opnemen.

De Nederlandse Darts Bond heeft er zoals gebruikelijk naar gestreefd om de rankingtoernooien en landelijke competitiewedstrijden niet in hetzelfde weekend plaats te laten vinden als internationale opens, evenementen van het Nederlands Team, op feestdagen of vakanties. Gezien de overvolle agenda en alle verschuivingen in de kalender door de coronacrisis zijn overlappingen echter niet te voorkomen. Daarnaast staat de internationale planning voor 2021, maar vooral van 2022 verre van vast. Bij nieuwe conflicterende data zullen de mogelijkheden tegen die tijd bekeken worden.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws