Home Nederland Hoofdnieuws NDB sluit seizoen 2020-2021, competities niet van start in januari

NDB sluit seizoen 2020-2021, competities niet van start in januari

De Nederlandse Darts Bond heeft nieuws naar buiten gebracht aangaande het seizoen 2020-2021. In augustus was besloten om de competities uit te stellen in de hoop om in januari weer te kunnen starten, maar met de huidige kennis moet men concluderen dat dit niet mogelijk is.

Vanwege de grote onzekerheid en sombere vooruitzichten heeft de NDB besloten dat het seizoen 2020-2021 ten einde is. Dit betekent:
•    Laco & Superleague worden niet opgestart in januari.
•    NDB Rankingcircuit 2020-2021 wordt niet opgestart in januari.
•    Geen divisie- en bekerkampioenschappen voor seizoen 2020-2021.

Om een ‘halve competitie’ te spelen (Laco & Superleague) is het noodzakelijk dat de competities in januari aanvangen. Later beginnen gaat helaas niet omdat ze dan praktisch gezien speeldagen te kort komen voordat het nieuwe seizoen begint.

De NDB adviseert tevens al haar lidorganisaties om de regionale competities niet op te starten in januari 2021. Alle lidorganisaties dienen hier echter zelf een besluit over te nemen.

De Dutch Open is eerder al verschoven van februari naar september en de NDB hoopt dat dit toernooi door kan gaan. Ook voor het opstarten van de competities richten ze zich nu op september. Ze laten weten dat ze hopen, en zullen er alles aan doen, om het seizoen 2021-2022 op een zo normaal mogelijke manier op te starten.

Voor meer informatie verwijzen we je graag door naar dit artikel op de website van de Nederlandse Darts Bond.