NDB stelt eigen competities uit en adviseert lidorganisaties hetzelfde te doen Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

NDB stelt eigen competities uit en adviseert lidorganisaties hetzelfde te doen

NDB stelt eigen competities uit en adviseert lidorganisaties hetzelfde te doen

We zitten nog steeds midden in de coronacrisis. Een onzekere periode waarvan we niet weten hoe lang die nog gaat duren. Het leek lang de goede kant op te gaan maar het kabinet kwam vorige week met een sombere boodschap en een dringend advies, want 'het gaat niet goed'. Na een speciale coronacrisis vergadering heeft de NDB de ontwikkelingen en ervaringen in de praktijk met darten én de anderhalve meter regel, op een rij gezet en besloten de eigen competities uit te stellen.

De NDB heeft vorige week daarom een aantal belangrijke en moeilijke beslissingen moeten nemen. Ondanks dat wij alles op alles hebben gezet om te kijken hoe we weer verantwoord konden beginnen hebben wij door de recente ontwikkelingen en enkele praktijkvoorbeelden (die we zo verder uitleggen) de volgende beslissingen genomen:

1. Wij stellen onze landelijke competities, LaCo en SuperLeague, uit tot 1 januari 2021. Ook de SuperLeague play-offs worden voor die tijd definitief niet georganiseerd. (Het inschrijfgeld wordt teruggestort).

2. Het NDB Rankingcircuit wordt niet opgestart voor 1 januari 2021.

3. De inschrijving voor de Dutch Open Darts zal niet op 1 oktober 2020 open gaan. Er zal in een later stadium bekend gemaakt worden of en wanneer de Dutch Open Darts in 2021 georganiseerd gaat worden.

4. Daarnaast adviseren wij onze lidorganisaties om haar regionale competities ook uit te stellen tot 1 januari 2021. Hierover hebben wij hen via een videoconferentie persoonlijk geïnformeerd. Alle lidorganisaties dienen hier zelf een besluit over te nemen.

Voor het volledig artikel verwijzen we je graag door naar dit artikel op de website van de Nederlandse Darts Bond.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws