Home Nederland Hoofdnieuws Nederlandse selectie is uitgebreid met 2 heren en een 1 meisje

Nederlandse selectie is uitgebreid met 2 heren en een 1 meisje

De Nederlandse jeugdselectie is uitgebreid met Kyana Frauenfelder bij de meisjes en de herenselectie is uitgebreid met Wessel Nijman en Wouter Vaes.

De meisjesselectie bestaat op dit moment dus uit drie spelers, Layla Brussel en Lerena Rietbergen waren reeds gekwalificeerd via de NDB Ranking van vorig seizoen. Kyana Frauenfelder maakt al vanaf 2013 deel uit van de jeugdselectie en eindigde vorige jaar op een mooie derde plaats. Ze heeft veel ervaring in de Nederlandse ploeg en behaalde diverse mooie resultaten. Redenen genoeg om haar opnieuw in de selectie op te nemen.

De herenselectie is dus uitgebreid met twee spelers en bestaat nu uit totaal tien darters. Wessel Nijman maakte de afgelopen twee seizoenen al deel uit van de jeugdselectie en mocht in april al deelnemen bij de heren tijdens het 4 Nations Tournament in eigen land. Daar werd hij tijdens de eerste speeldag direct de best presterende speler. Wouter Vaes is een nieuw gezicht voor de selectie. Internationaal maakt Wouter Vaes al jaren indruk.

In 2016 maakte hij zijn debuut op de Finder Darts Masters, in 2017 op de BDO Lakeside World Darts Championships. Onlangs won hij de Open Antwerpen en mede door deze prestaties is hij toegevoegd aan de herenselectie.

Voor meer informatie verwijzen we je graag door naar dit artikel op de website van de Nederlandse Darts Bond.