Openingstoernooi ’t Vrijthof Zomerranking prooi voor Ad van Haaren Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Openingstoernooi ’t Vrijthof Zomerranking prooi voor Ad van Haaren

Openingstoernooi ’t Vrijthof Zomerranking prooi voor Ad van Haaren

Maandag, Tweede Pinksterdag, staat traditiegetrouw in het teken van het openingstoernooi van de zomerranking bij Café-Zaal ’t Vrijthof in Oirschot waar dubbele punten te behalen zijn. Deze zomerranking bestaat uit 13 individuele toernooitjes waarbij een gedeelte van het inschrijfgeld naar de finaledag gaat. De finaledag vindt plaats op zondag 2 september 2018 met daarbij een verzorgde barbecue voor de beste 16 geplaatste spelers.

Op deze zonnige maandag wisten 22 darters de weg naar het centrum van Oirschot te vinden en rond de klok van 14.00 uur werd gestart in 2 poules van 6 en 2 poules van 5. Er werd gespeld volgens het speltype 501 best of 5 legs. De loting van de poules leverde een aantal mooie wedstrijden op.

Rond de klok van 17.30 uur werd gestart aan de winnaars- en verliezersronde. In totaal gingen 12 darters naar de winnaarsronde, te weten: Dennis van der Steen, Rob Schellens, André van de Ven, Ad van Haaren, Ruud van Meersbergen, Maikel van den Heuvel, Patrick Broks, Taco Boogaard, Paul Smetsers, Stan Vos, Randy van Grinsven en Stef van Haaren. De namen in de verliezersronde waren als volgt: John Wouters, Josina Cuijpers, Arno van Grinsven, Nick van de Ven, Hein Remie, Frans van de Gevel, Joyce van Nunen, Rick Bekkers, Gerrit Smetsers en Davy Schoordijk.

Middels diverse knock-out wedstrijden kwamen Ad van Haaren (3-2 winst op Paul Smetsers) en Ruud van Meersbergen (3-0 winst op Patrick Broks) tegenover elkaar te staan in de finale winnaarsronde. Dit leverde een zeer fraaie pot op. Ad kwam in deze wedstrijd op een 3-0 voorsprong door middel van 14-17-15 darts. Als antwoord kon Ruud hierop een 18 darter gooien, dit weerhield Ad er echter niet van om de finale naar zich toe te trekken middels een 17 darter. De uitslag was 4-1. Ruud wist in de finale driemaal een 180 score te gooien, Ad raakte er twee.

De finale in de verliezersronde werd gewonnen door Arno van Grinsven, hij kon de wedstrijd met 3-1 afmaken tegen Frans van de Gevel.

De hoogste finish van de dag werd gegooid door Ad van Haaren, al met al kunnen we zeggen dat hij vandaag in vorm verkeerde: in de finale wist hij 155 uit te gooien. Patrick Broks, Davy Schoordijk en Dennis van der Steen hadden een 100 finish, Paul Smetsers 104, Arno van Grinsven 105, Frans van de Gevel 109, Taco Boogaard en Dennis van der Steen 110 en Maikel van den Heuvel 113.

In totaal werd er 15 maal de maximale score van 180 gegooid. Ad van Haaren lukt dit maar liefst 5 keer, gevolgd door Ruud met 4 stuks. Daarnaast lukte Stan Vos dit 2 keer, Gerrit Smetsers, Stef van Haaren, Taco Boogaard en Randy van Grinsven gooiden er allen 1.

De volgende datum voor de ranking is dinsdag 29 mei 2018. Er wordt dan gestart om 19.00 uur zodat het toernooi is afgelopen op een acceptabel tijdstip. Naar gelang het aantal deelnemers wordt een poulesysteem met winnaars- / verliezersronde of dubbel knock-out systeem.

Alle dank gaat uit naar de familie Smetsers voor de wedstrijdleiding en goede zorgen. Kijk op de website www.hetvrijthof-oirschot.nl of ga naar de Facebook pagina www.facebook.com/cafezaaltvrijthof voor meer informatie.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws