Oranjebar Super Ranking 13: Ruiter verrassende winnaar, Brouwers 2e Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Oranjebar Super Ranking 13: Ruiter verrassende winnaar, Brouwers 2e

Oranjebar Super Ranking 13: Ruiter verrassende winnaar, Brouwers 2e

Het was alweer de zesde speeldag van de OSR 13 die afgelopen dinsdag gespeeld werd en daarmee is deze editie halverwege. Een mooie groep deelnemers kon worden verwelkomd met daarbij ook weer eens twee dames waarmee opnieuw het bewijs geleverd wordt dat de Oranjebar Super Ranking geschikt is voor iedere speler ongeacht geslacht, huidskleur of leeftijd zolang er maar van het spelletje genoten wordt.

De groepsfase leverde de volgende acht spelers op die zich plaatsten voor de kwartfinales; Mark Brouwers, Arno Louwers, Oswin Streden, Rene janssen, Junni Ruiter, Davy van der Zande, Peter van den Broek en Erik van Engeland.

In de kwartfinales moesten Peter, Erik, Oswin en Rene allen hun meerdere erkennen in hun tegenstanders de verder gingen in de jacht op de dagzege.

Uit de halve finales – Junni vs Davy en Mark vs Arno – moesten de finalisten van deze avond tevoorschijn komen. Junni Ruiter stond na zijn vakantie heerlijk ontspannen te spelen en maakt het niet makkelijk voor Davy van der Zande. Dit resulteerde in een 4-1 zege voor Junni. Davy mocht zich wel 180-koning van de avond noemen dankzij zes maximum scores. Het Eindhovens onderonsje tussen Mark Brouwers en Arno Louwers bracht een 4-0 score in het voordeel van Mark op het bord. Opnieuw een derde plaats voor Arno die hiermee voor de tweede week op rij naast de finale greep.

Dat twee Zwaantjes elkaar in de finale troffen gaf wat extra’s aan de wedstrijd. Mark Brouwers ging voortvarend van start en wist ook de eerste break te maken waarna hij bij een 4-2 voorsprong zelfs twee matchdarts kreeg maar die niet wist te verzilveren. Junni Ruiter pakte het cadeautje aan en verkleinde de achterstand tot 4-3 waarna hij het licht zag en er twee 16-darts legs tegenaan gooide. De laatste, goed voor de 4-5 overwinning, werd door Junni met een 100 finish afgesloten.

Uitslag van speeldag 6: 1. Junni Ruiter 2. Mark Brouwers 3. Davy van derZande en Arno Louwers.

Voor uitslagen en volledige tussenstand klik hier.

De volgende kwalificatieavond van de Oranjebar Super Ranking 13 wordt gespeeld op dinsdag 16 december 2014. Inschrijving a € 6,= p.p. kan op de wedstrijddag tot 19:30 uur. Aanvang van het toernooi is 20:00 uur.

Foto: Facebook Junni Ruiter

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws