OSR 13: Winst voor jeugdige Javanico Jansen in finale tegen J. Schats Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

OSR 13: Winst voor jeugdige Javanico Jansen in finale tegen J. Schats

OSR 13: Winst voor jeugdige Javanico Jansen in finale tegen J. Schats

Gisteren moest tijdens de start van de dertiende Oranjebar Super Ranking helaas worden geconcludeerd dat er deze dinsdag te veel concurrentie was competitieverplichtingen en voetbalwedstrijden op TV om van een grote opkomst te kunnen spreken. Hierdoor bestond het deelnemersveld uit slechts10 spelers die hier echter niet om maalden en wisten er een mooie dartavond van maken.

Het spektakel zat hem deze avond niet in de groepsfase of kwartfinales maar tijdens de halve finales vlogen de vonken er van af. Hierin was geen plaats voor Oswin streden die zich met goed spel, 5x 180 en de hoogste finish van de avond (118 poetste hij van het bord) niet wist te plaatsen.

De halve finales bestonden deze keer uit de wedstrijd tussen Jurgen Schats en Nico Thissen waarin Nico, ondanks zijn 6 maximum scores deze avond, kansloos met 4-0 ten onder ging. De andere wedstrijd was er een tussen jong en oud. De ervaren Fred Burger moest het opnemen tegen het jeugdtalent Javanico Jansen die als zoveel van de opkomende jeugdspelers nergens van onder de indruk is en alleen maar darts wil gooien. In een geweldige partij dreven beide spelers elkaar tot grote hoogte en pas na de beslissende zevende leg kon een winnaar worden aangewezen. Het was de jeugd die met 3-4 aan het langste eind trok waardoor Javanico zich kon opmaken voor zijn eerste finale in de Oranjebar.

De finale werd opnieuw een wedstrijd die tot het gaatje ging. Wat Jurgen Schats ook probeerde, hij kreeg Javanico niet van zich afgeschud. Sterker nog, het was de winnaar van de aspirantentitel tijdens de Champions League of Darts die er met de winst vandoor ging. Dat hiervoor een beslissende negende leg nodig was deerde Javanico Jansen in het geheel niet, hij staat opnieuw als toernooiwinnaar in de boeken.

Uitslag van speeldag 1: 1. Javanico Jansen 2. Jurgen Schats 3. Fred Burger en Nico Thissen.

Voor uitslagen en volledige tussenstand klik hier.

De volgende kwalificatieavond van de Oranjebar Super Ranking 13 wordt gespeeld op dinsdag 11 november 2014. Inschrijving a € 6,= p.p. kan op de wedstrijddag tot 19:30 uur. Aanvang van het toernooi is 20:00 uur.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws