OSR: Braulio Roncero met 5-0 in finale te sterk voor Van der Zande Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

OSR: Braulio Roncero met 5-0 in finale te sterk voor Van der Zande

OSR: Braulio Roncero met 5-0 in finale te sterk voor Van der Zande

De voorlaatste kwalificatie dag van de Oranjebar Super Ranking met 20 deelnemers was voor de meeste spelers opnieuw eenbelangrijke in verband met hun kans op punten in de race op plaatsing voor de finaledag.

In de groepsfase bleek al dat dit vooral duidelijk was bij een aantal spelers die vaak net buiten de boot vallen maar nu hun kans wisten te grijpen. Ook bleek weer eens dat een aantal spelers die niet tot de vaste bezoekers behoren voor verrassingen kunnen zorgen. De acht spelers die overbleven voor de kwartfinales waren deze week; Davy van der Zande, Jurgen Schats, Javanico Janssen, Braulio Roncero, Oswin Streden, Jeffrey Brands, Brian Bartels.

Deze keer was Junni Ruiter er dus wel bij mede dankzij zijn 3 maximale scores en een170 finish waarmee hij voor de tweede week op rij (vorige week 164) de hoogste finish van de avond gooide. Ook andere spelers waren lekker op gang deze avond, Javanico Janssen 3x180, Jurgen Schats 3x180 en 107+103, Braulio Roncero 2x180 en 124+119 en Davy van der Zande 9x180 en 115+110. In totaal werden er 28 maximum scores gegooid.

De kwartfinales leverden vervolgens Braulio, Javanico, Jeffrey en Davy als winnaars op en hieruit ontstonden de halve finales waarin Braulio alle zeilen bij moest zetten om de jonge Javanico van het lijf te houden. Met een benauwde 4-3 zege wist de Nederlandse Spanjaard zich te plaatsen voor de finale. Bij Davy ging het iets makkelijker. Hij wist met 2-4 te winnen van Jeffrey en leek, gezien zijn spel, hiermee op weg naar de dagzege.

Hoe anders zou het lopen in de finale tussen Davy van der Zande en Braulio Roncero. Braulio weet de eerste leg te winnen en ziet vervolgens dat Davy de dubbel niet kan vinden zodat 1 kans op tops genoeg is voor de 0-2 voorsprong. Hoewel Davy de sterkste is met scoren blijken de dubbels deze finale zijn achilleshiel en dat kun je je tegen de ervaren Braulio niet veroorloven. In leg 3, 4 en 5 weet Davy opnieuw niet te finishen waardoor Braulio eenvoudig met 0-5 de wedstrijd wint dankzij 5x met 1 dart tops, niet zijn favoriete dubbel, uit te gooien. De man uit Oss lijkt voor de zoveelste keer weer bezig aan een nieuwe jeugd want drie finales binnen een week winnen is niet voor iedereen weggelegd.

Uitslag van speeldag 11: 1. Braulio Roncero 2. Davy van der Zande 3. Javanico Janssen en Jeffrey Brands.

Voor uitslagen en volledige tussenstand klik hier.

De volgende kwalificatieavond van de Oranjebar Super Ranking XII wordt gespeeld op dinsdag 21 oktober 2014. Inschrijving a € 6,= p.p. kan op de wedstrijddag tot 19:30 uur. Aanvang van het toernooi is 20:00 uur.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws