OSR X: Nico Thissen grijpt de dagwinst in finale tegen Erwin Jansen Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

OSR X: Nico Thissen grijpt de dagwinst in finale tegen Erwin Jansen

OSR X: Nico Thissen grijpt de dagwinst in finale tegen Erwin Jansen

De achtste kwalificatieavond van de Oranjebar Super Ranking X kende 16 deelnemers die deze avond verantwoordelijk voor een aantal verrassende uitslagen met weer een nieuwe winnaar als gevolg.

In de kwartfinale was er plaats voor Oswin Streden, Wouter Vaes, Ardy Slegers, Bobby Biemans, Erwin Jansen, Thijs van Stiphout, Nico Thissen en Abdil Loubane. Zij gingen de strijd aan voor een plek in de halve finales. Bij de vier spelers die dit deze avond niet lukte zat ook de man die de hoogste finish van de avond gooide; Oswin Streden wist 148 uit te gooien.

Wie er wel door gingen naar de halve finale waren Bobby, Nico, Erwin en de winnaar van de afgelopen twee speelavonden Wouter Vaes.
Bobby Biemans en Erwin Jansen mochten de spits afbijten met de eerste halve finale. In deze wedstrijd liet Bobby zien dat hij weer in vorm begint te raken en maar was het Erwin die dankzij zijn constante spel de 4-2 winst de naar zich toe trok. De tweede halve finale ging tussen Wouter Vaes en Nico Thissen. Wouter kon zijn niveau van de laatste weken niet halen en Nico had het deze avond weer eens naar zijn zin waardoor hij zich wist te plaatsen voor de finale dankzij een 2-4 zege.

Voor de finale tussen Nico Thissen en Erwin Jansen was het moeilijk om een favoriet aan te wijzen. Zelfs in het aantal gegooide maximale scores door beide mannen was weinig verschil te merken; de in totaal 24 x 180 die deze avond werden gegooid zaten goed verdeeld over de 16 deelnemers dus hieruit was niks af te leiden.

Het was dus verrassend dat Nico redelijk eenvoudig met Erwin wist af te rekenen, wat niets afdeed aan de prima prestatie van Nico Thissen die de wedstrijd en de dagzege met een 5-2 zege op zijn naam schreef.

Uitslag van speeldag 8: 1. Nico Thissen 2. Erwin Jansen 3. Bobby Biemans en Wouter Vaes.

Voor uitslagen en volledige tussenstand klik hier.

De volgende kwalificatieavond van de Oranjebar Super Ranking 10 wordt gespeeld op dinsdag 25 maart 2014. Inschrijving a € 6,= p.p. kan op de wedstrijddag tot 19:30 uur. Aanvang van het toernooi is 20:00 uur.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws