OSR XII: Winst op 1e speeldag voor Morelissen, Van der Horst is 2e Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

OSR XII: Winst op 1e speeldag voor Morelissen, Van der Horst is 2e

OSR XII: Winst op 1e speeldag voor Morelissen, Van der Horst is 2e

De eerste speelavond van de Oranjebar Super Ranking XII trok maar liefst 21 deelnemers waarbij een groot aantal nieuwe gezichten en een aantal verspreid over het land wonende spelers die een flinke reis hadden moeten maken.

In de groepsfase werd begonnen met een 501 bo 5 format als opwarmertje en met 3 groepen van 5 en een van 6 moesten er veel wedstrijden worden afgewerkt. De deelnemers hadden er goed zin in waardoor de wedstrijden elkaar in een hoog tempo opvolgde, mede dankzij veel hoge scores en mooie finishes. Uiteindelijk waren het Guido van Hoof, Patrick Morelissen, Anneke Kuijten, Michel van der Horst, Mark Brouwer, Davey van der Zande, Jaimy van Bavel en Wouter Vaes di zich voor de kwartfinales wisten te plaatsen. Jeugdspeler Ricardo Roks miste, ondanks 5 maximale scores, de boot evenals gerenommeerde namen als Braulio Roncero, Patrick Sterks en Oswin Streden die allen net te kort kwamen.

In de kwartfinales bleek al snel dat Patrick en Michel deze avond in goed doen waren en zij plaatsten zich simpel voor de halve finale waarbij ze gezelschap kregen van Mark en Wouter die vandaag sterk stond te spelen en met 4-2 van Anneke wist te winnen. Opnieuw werd in deze ronde een speler met 5 maximale scores scores, Davy van der Zande, uitgeschakeld.

Vervolgens waren de halve finales aan de beurt waarin Patrick Morelissen het moest opnemen tegen Mark Brouwer en Michel van der Horst “Team Dennis” man Wouter Vaes trof. Patrick kende geen genade voor Mark en pakte met 4-0 de winst. Michel had daarintegen zijn handen vol aan Wouter en wist zichzelf ternauwernood met een 4-3 overwinning te plaatsen voor de finale.

De finale tussen twee topspelers die komend seizoen beiden deel uit zullen maken van het SLN team Oranjebar1 kon alleen maar een mooie partij worden zodat de aanwezige toeschouwers en spelers er eens goed voor gingen zitten. Patrick was deze avond echter niet te stoppen en beschikte over de meeste energie waardoor Michel, deze avond weliswaar verantwoordelijk voor drie 100+ finishes, telkens achter de feiten aanliep en met 2-5 moest buigen voor de sterkste man van deze dag. Patrick Morelissen verdiende dankzij deze overwinning zijn eerste dagzege tijdens een Oranjebar Super Ranking en zal hopelijk meermalen in deze kwalificatiereeks terugkeren zodat we hem ook op de finaledag kunnen begroeten.

Uitslag van speeldag 1: 1. Patrick Morelissen 2. Michel van der Horst 3. Mark Brouwer en Wouter Vaes.

Voor uitslagen en volledige tussenstand klik hier.

De volgenede kwalificatieavond van de Oranjebar Super Ranking XII wordt gespeeld op dinsdag 12 augustus 2014. Inschrijving a € 6,= p.p. kan op de wedstrijddag tot 19:30 uur. Aanvang van het toernooi is 20:00 uur.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws