OSR18: Van der Zande pakt dagzege en Donkers pakt de troostfinale Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

OSR18: Van der Zande pakt dagzege en Donkers pakt de troostfinale

OSR18: Van der Zande pakt dagzege en Donkers pakt de troostfinale

Oranjebar Super Ranking 18 speeldag 5; Zowel de grote finale als troostfinale kent voor derde week op rij dezelfde winnaar. Davy van der Zande pakt dagzege en Wim Donkers trekt troostfinale naar zich toe.

Vierentwintig dartspelers stonden afgelopen dinsdag aan de oche om zoveel mogelijk punten te vergaren in de kwalificatie voor de finaledag van de Oranjebar Super Ranking en de juiste finish te gooien die recht geeft op de Mysterie box.

Na de schifting via de groepswedstrijden ging het toernooi verder met acht kwartfinalisten terwijl de overige zestien spelers een herkansing op succes kregen in een extra toernooi, ook wel verliezersronde genoemd. De acht besten tot zover waren Kevin Verbakel, Barry Zander, Niels Jansen, Roger Janssen, Dennis van Steen, Davy van der Zande, Roel Donkers en Oswin Streden. Schlemiel van de avond werd Ruud Tuijtelaars die zich ondanks een 114, 135 en 150 finish niet wist te plaatsen.

De twee finalisten moesten deze keer komen uit de wedstrijden Davy-Roger (4-2) en Barry-Oswin (4-1) nadat afscheid was genomen van de overige vier kwartfinalisten. In afwachting van de finale tussen Davy van der Zande en Barry Zander kon er vervolgens worden genoten van de finale in de verliezersronde.

Hierin stonden Randy Oosterbruggen en Wim Donkers tegenover elkaar. Randy was eerder met 2-4 te sterk voor Marcel Roefs en Wim smeet met een 4-0 overwinning de deur dicht voor Ruud Tuijtelaars. In de finale was Wim Donkers heer en meester over Randy Oosterbruggen en greep met 4-1 zijn derde eindzege op rij in de verliezersronde.

Ook de finale van het hoofdtoernooi zou voor de derde week op rij dezelfde winnaar opleveren. Barry Zander wist met hard werken toch nog drie legs van Davy af te snoepen maar het was deze week bijna onmogelijk om van de 180-koning uit Schijndel te winnen. Davy van der Zande is “on Fire” en gooide deze avond maar liefst 14x een maximum score en deed er voor het gemak nog maar even een 122 en 153 finish bij. Een terechte 5-3 overwinning was het resultaat waarbij het enige minpunt was dat er voor de Mysterie box een 154 finish nodig was die dus niet werd gegooid zodat de inhoud blijft staan en volgende week weer wordt aangevuld.

Uitslag kwalificatie dag 5; 1. Davy van der Zande 2. Barry Zander 3. Roger Janssen en Oswin Streden.

Voor uitslagen en volledige tussenstand klik hier.

De volgende kwalificatie dag voor de Oranjebar Super Ranking 18 wordt gespeeld op dinsdag 29 maart 2016. Inschrijving a € 6,= p.p. kan op de wedstrijddag tot 19:30 uur. Aanvang van het toernooi is 20:00 uur.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws