Oud Lakeside kampioen Tony David met spoed opgenomen Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Oud Lakeside kampioen Tony David met spoed opgenomen

Oud Lakeside kampioen Tony David met spoed opgenomen

Tony David wist in 2002 de Lakeside BDO wereldtitel te veroveren ten kosten van Mervyn King die destijds met 6-4 zijn meerdere moest erkennen in The Deadly Boomerang. David had overigens in de periode 2002/2003 zijn hoogtij dagen in zijn carrière. De inwoner van Perth wist naast de BDO wereldtitel onder andere de World masters, Doeland Grand Masters, world darts trophy en de Australian Grand Masters te winnen.

David verscheen nog tot 2008 op de BDO wereldkampioenschappen maar wist mede door gezondheidsproblemen niet meer het niveau te halen van de jaren 2002/2003. David is nog wel actief darter, zo zagen we hem in actie tijdens de PDC Australian tour van enkele jaren terug.

David kampt sinds zijn jeugd aan hemofilie een bloedziekte. Hiervoor kreeg hij 11 jaar geleden een levertransplantatie. Helaas ging het de laatste tijd niet goed met de Australiër waardoor hij recent wederom in het ziekenhuis terecht kwam voor een tweede levertransplantatie.

We wensen David een spoedig herstel toe.

In dit artikel hebben we eerder de carrière van David in de spotlight gezet.

© foto: Facebook

Beelden van de 2002 Lakeside finale op youtube:

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws