Home Nederland Hoofdnieuws Peter Klein winnaar 33e Café ’T Hof van Jericho Moneydarts 2018

Peter Klein winnaar 33e Café ’T Hof van Jericho Moneydarts 2018

Dinsdagavond 3 juli was de organisatie van HW Darts weer aanwezig in Café ’T Hof van Jericho te Rotterdam voor het wekelijkse moneydartstoernooi, waarbij men de strijd aan ging om de 1e plek van €75,- en de 7 overige prijzen. Met 22 deelnemers konden we om klokslag 20:00 uur van start met de gebruikelijke poulefase, waarin werd bepaald wie het toernooi mocht vervolgen in de winnaars- of verliezersronde.

Uiteindelijk slaagden Wesley van Beekum en Ricardo van der Vloed er in om zich het beste te revancheren van het ritje naar de verliezersronde door als nog een finaleplaats te bemachtigen.

Wesley hield in zijn poule Lesley van Schijndel onder zich, maar kon niet voorkomen dat Jean-Paul Nettenbreijer en Wesley Plaisier zich naar de winnaarsronde wisten te spelen. In de verliezersronde mocht hij vervolgens genieten van een bye, waarna hij geen mededogen kende met Dylan Sprangers (3-0) om in een spannende halve finale nipt te sterk te zijn voor Viggo van der Kuijl (4-3).

Ook Ricardo eindigde als 3e in zijn poule boven Mickey Rakhorst, maar onder Patrick van den Boogaard en Brian Rufi, hetgeen hem net als Wesley een bye opleverde. In de knock-outfase werd vervolgens maar net met de hakken over de sloot gewonnen van Maurice Burgemeester (3-2), waarna in de halve finale Lesley van Schijndel geen leg werd gegund (4-0).

In de finale lieten beide heren goed spel aantekenen en werd het een vermakelijke strijd om naar te kijken. Een beslissende laatste leg leek dan ook in de maak, maar deze wist Ricardo tijdig af te wenden waardoor hij met een 5-3 overwinning de verliezersronde in de wacht kon slepen.

 

Kwartfinale:

Wesley van Beekum 3-0 Dylan Sprangers

Viggo van der Kuijl 3-2 Mickey Rakhorst

Ricardo van der Vloed 3-2 Maurice Burgemeester

Martin van der Vloed 0-3 Lesley van Schijndel

 

Halve finale:

Wesley van Beekum 4-3 Viggo van der Kuijl

Ricardo van der Vloed 4-0 Lesley van Schijndel

 

Finale:

Wesley van Beekum 3-5 Ricardo van der Vloed

 

 

In de finale van de winnaarsronde kregen we een onderonsje tussen Peter Klein en Gino Blom. Beide heren hadden op deze moneydarts-cyclus nog geen toernooi gewonnen, waardoor dit ons de 13e verschillende winnaar zou  gaan opleveren.

 

Peter hield in een poule van 3 Dylan Sprangers onder zich, maar boekte tegelijkertijd exact dezelfde resultaten als Berry Herks, waardoor er een 9-dart shoot-out aan te pas moest komen, welke Peter als winnaar afsloot. Ondanks een 1e plek mocht hij direct aan de ockey verschijnen, waarin hij direct twee duidelijke overwinningen boekte op Melvin van Hulst (4-0) en Jean-Paul Nettenbreijer (4-1), waarna hij in een spannende halve finale met Mareno Michels tot het gaatje moest gaan om de finale te bereiken (5-4).

 

Gino begon direct sterk aan het toernooi door in zijn poule geen leg af te staan aan Marco Meijboom, Martin van der Vloed en Melissa van Puffelen. Vervolgens trakteerde hij na een bye Wesley Plaisier op een 4-1 nederlaag, waarna hij in de halve finale een 3-0 achterstand wist om te zetten in een 5-3 overwinning ten kosten van Patrick van den Boogaard.

 

In zijn eerste finale zette Gino direct deze lijn door en plaatste hij met 2 sterke legs de break. Waar Peter vervolgens een tandje bijschakelde, zakte het spel van Gino even in, waardoor Peter zich kon terugknokken tot een 4-3 voorsprong. Gino leek weer bij de les en verschafte zichzelf diverse kansen. Echter werden deze niet benut en daar maakte Peter dankbaar gebruik van. Zodoende was het Peter Klein die met een 6-3 overwinning de 33e Café ’T Hof van Jericho Moneydarts 2018 op zijn naam kon schrijven en de rijkst gevulde enveloppe met €75,- in ontvangst mocht nemen.   

 

 

Kwartfinale:

Jean-Paul Nettenbreijer 1-4 Peter Klein

Mareno Michels 4-3 Brian Rufi

Patrick van den Boogaard 4-3 Jurgen Watson

Gino Blom 4-1 Wesley Plaisier

 

Halve finale:

Peter Klein 5-4 Mareno Michels

Patrick van den Boogaard 3-5 Gino Blom

 

Finale:

Peter Klein 6-3 Gino Blom

 

 

Daarnaast had Mareno Michels met 6 stuks het grootste aandeel in de 22 gegooide 180’ers, terwijl de hoogste finish van 154 uit handen kwam van Patrick van den Boogaard. Beste dame werd Melissa van Puffelen met een 9e plaats in de verliezersronde.