Phil Taylor, de levende legende van de dartwereld Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Phil Taylor, de levende legende van de dartwereld

Phil Taylor, de levende legende van de dartwereld

Het begin

Phil Taylor groeide op in Stoke-on-Trent, een stadje met veel kroegen waar ook vaak werd gedart. Het was dan ook niet vreemd dat hij op jonge leeftijd al interesse kreeg in het darten.

Op school scoorde hij geen hoge punten. Toen hij 16 jaar was, gaf hij er de brui aan en begon hij te werken als metaalarbeider. Zijn grootste hobby was darten en dit ging hem goed af. Hij werd al snel opgemerkt door Eric Bristow die al meermaals het WK won. Bristow besloot om Taylor te sponsoren en investeerde 10.000 pond in de jonge darter. Hierdoor kreeg Taylor de mogelijkheid om zijn vaardigheden verder aan te scherpen. De voorwaarde was dat Taylor dit bedrag zou terugbetalen van zodra hij veel geld ging verdienen.

Doorbraak

Phil Taylor maakte zijn grote doorbraak in 1990 toen hij zich voor het eerst kwalificeerde voor het WK darts. Taylor geraakte tot in de finale en nam het op tegen zijn mentor Eric Bristow en versloeg hem met 6-1. Hij won in hetzelfde jaar ook nog de Winmau World Master waardoor hij meteen wereldwijd op nummer 1 kwam te staan.

Helaas behaalde hij het jaar daarop geen wereldtitel, maar in 1992 won Taylor wel van Mike Gregory met 6-5. In 1994 verloor Taylor tegen Dennis Priestley, maar de jaren daarna won hij het WK maar liefst 8 jaar op rij. In 2003 verloor hij nipt van John Part, maar de volgende drie jaren mocht hij de wereldtitel wel weer op zijn naam schrijven. In 2007 verloor hij in de finale van Raymond van Barneveld. In 2009, 2010 en 2013 mocht Taylor zich wederom wereldkampioen noemen.

Andere prestaties

Taylor nam natuurlijk niet alleen deel aan het WK. Hij won nog tal van andere wedstrijden zoals de World Series of Darts, het US Open, de Sky Bet World Grand Prix en de Stan James World Matchplay. Er is tot nu toe nog niemand anders geweest die meer 9-darters gooide op televisietoernooien dan Phil Taylor.

Wil je wedden op darts of andere sporten en spellen, dan kun je hier terecht.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws