Plaisier sterkste op 3e Makkie Moneydarts, Bryan de Hoog runner-up Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Plaisier sterkste op 3e Makkie Moneydarts, Bryan de Hoog runner-up

Plaisier sterkste op 3e Makkie Moneydarts, Bryan de Hoog runner-up

Met ditmaal wederom een stijging in het deelnemersaantal werd er maandag 20 juni rond de klok van 20:00 gestart met de 3e Makkie Moneydarts in Partycentrum Concordia te 's-Gravendeel. De 27 aanwezige deelnemers werden verdeeld in poules gevolgd door de gebruikelijke een winnaars- en verliezersronde. In de poulefase vonden er ditmaal geen spectaculaire verrassingen plaats en zodoende konden we tijdig aanvangen met het vervolg van het toernooi.

In de finale van de verliezersronde vonden we twee spelers terug die in een zware poule geen potten wisten te breken, maar zich vervolgens goed herstelden door vervolgens geen leg meer af te staan. Zo versloeg Richie IJzermans op zijn weg Demi van Gelder, Johan Schelling en Demi van Gelder en was Menno Angenent te sterk voor John Kraijo, Liza Burggraaf en Mark Luijendijk.

Waar Richie vorige week in de verliezersrondefinale nog een relatief eenvoudige 4-0 zege boekte, werd het ditmaal al snel duidelijk dat dat deze week niet het geval zou zijn. Menno bood goed tegenstand, maar kwam op de belangrijke momenten net wat te kort en moest met 4-3 de zege overlaten aan Richie die zodoende voor de 2e week op rij de verliezersronde op zijn naam schreef.

Kwartfinale:

Melvin van hulst 0-2 Mark Luijendijk

Liza Burggraaf 0-2 Menno Angenent

Johan Schelling 0-2 Richie IJzermans

Peter ’t Jong 1-2 Kendall de Haan

Halve finale:

Mark Luijendijk 0-3 Menno Angenent

Richie IJzermans 3-0 Kendall de Haan

Finale:

Menno Angenent 3-4 Richie IJzermans

In de finale van de winnaarsronde kwamen we een keer geen Mike van Duivenbode tegen; hij moest in de kwartfinale zijn meerdere erkennen in een sterk spelende Wesley Plaisier. Daarnaast wist Wesley zich ook te ontdoen van Corné Groeneveld en Jimmy van Schie en dat leverde hem een finaleplek op. Daarin mocht hij het gaan opnemen tegen Bryan de Hoog, die zich de gehele avond al van zijn beste kant liet zien en geen mededogen kende met Jaimy van Bavel, Nigel van Milligen en Geordie Martis.

De finale, welke onder leiding stond van vrijetijds-mastercaller Nigel van Milligen, leverde een mooi spektakelstuk op voor de neutrale toeschouwer. Scorend lieten beide heren zien wat ze in hun mars hadden al was het Bryan die hier en daar enkele kansen onbenut liet. Hier liet Wesley dan ook geen gras over groeien en schreef zodoende met een 5-3 overwinning de 3e Makkie Moneydarts op zijn naam.

Kwartfinale:

Francois van Dungen 2-4 Geordie Martis

Nigel van Milligen 1-4 Bryan de Hoog

Mike van Duivenbode 1-4 Wesley Plaisier

Patrick van den Boogaard 0-4 Jimmy van Schie

Halve finale:

Geordie Martis 1-4 Bryan de Hoog

Wesley Plaisier 4-2 Jimmy van Schie

Finale:

Bryan de Hoog 3-5 Wesley Plaisier

Verder was Wesley Plaisier met een 148 finish verantwoordelijk voor de hoogste van de avond, gooide Bryan de Hoog met 6 stuks de meeste 180'ers en werd Liza Burggraaf beste dame met een plek in de kwartfinale van de verliezersronde.

Vrijdag 24 juni zijn wij eerst weer te vinden in Winners Café te Numansdorp voor het 2e toernooi van de Winners Zomerranking, alvorens we zaterdagavond in Partycentrum Concordia te 's-Gravendeel de organisatie in handen nemen voor de 2e editie van de Open Hoeksche Waard Singles. Vervolgens zal op maandag 27 juni de 4e Makkie Moneydarts weer aanvangen!

Meer informatie over deze evenementen is te vinden op onze website www.hw-darts.nl

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws