Plaisier zet lijn door en pakt de winst op 4e Winners Zomerranking Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Plaisier zet lijn door en pakt de winst op 4e Winners Zomerranking

Plaisier zet lijn door en pakt de winst op 4e Winners Zomerranking

Na 3 drukbezette weken was het vrijdagavond 8 juli weer eens een relatief rustig avondje op het 4 toernooi van de Winners Zomerranking in Winners Café te Numansdorp. Desalniettemin konden we in goede sferen met 34 deelnemers van start in de gebruikelijke poulefase, gevolgd door een winnaars- en verliezersronde.

In de poulefase kende Jisse de Boer de nodige problemen met de dubbels, wat resulteerde in een 4e plek in de poule achter Dennis van Genderen, Roy Moerenhout en Wesley Plaisier. Zodoende mocht hij proberen de verliezersronde binnen te slepen om de schade in het klassement te beperken, hetgeen hem voortvarend afging. Zonder legverlies werd dan ook de finale gehaald na overwinningen op Joke Meijer, Wesley van Beekum en Kendall de Haan. Tegenstander hierin werd Pascal den Tuinder, die tevens ook geen leg afstond aan Menno Angenent, Kyra van Genderen en Mike Kaptein.

Uiteindelijk bleek deze laatste horde voor Pascal een te grote om Jisse serieuze tegenstand te kunnen bieden en schreef Jisse zonder een leg af te staan de verliezersronde op zijn naam.

Kwartfinale:

Mike Kaptein 3-0 Joey Rus Hartland

Pascal den Tuinder 3-0 Kyra van Genderen

Shaties Hoebdar 1-3 Kendall de Haan

Wesley van Beekum 0-3 Jisse de Boer

Halve finale:

Mike Kaptein 0-3 Pascal den Tuinder

Kendall de Haan 0-3 Jisse de Boer

Finale:

Pascal den Tuinder 0-4 Jisse de Boer

In de winnaarsronde was het Wesley Plaisier die zich kon gaan opmaken voor zijn 3e finale op rij. Na Maurice de Keijzer, Nigel van Milligen en Rudi Minnebach aan de zegekar te hebben gebonden, waar er in de partij tegen Rudie nog 2 identieke 86-finishes op de dubbele bull nodig waren in de laatste 2 legs om de partij binnen te halen met 4-3, mocht hij het in de finale opnemen tegen, toch wel verassend, Dennis van Genderen. Met nieuwe pijlen begon Dennis aan het toernooi en dit bleek dan ook geen verkeerde keuze; met sterk spel bleef Dennis aan de juiste kant van de score tegen achtereenvolgend Wilbert Beijen, Mike de Kruijf, Dominique Kudret en Patrick van den Boogaard en mocht hij in de finale proberen het feestje voor Wesley te verstoren.

Hierin kende Wesley echter geen mededogen; hij toonde zijn gebruikelijke spel, stond nog wel een leg af aan Dennis, maar daar bleef het ook bij. Zodoende schreef Wesley met een 5-1 overwinning voor de 3e maal op rij de Winners Zomerranking op zijn naam en verstevigde hij nogmaals zijn 1e plek in het klassement.

Kwartfinale:

Roy Moerenhout 2-4 Patrick van den Boogaard

Dominique Kudret 2-4 Dennis van Genderen

Wesley Plaisier 4-0 Nigel van Milligen

Rudi Minnebach 4-1 Peter Meijer

Halve finale:

Patrick van den Boogaard 3-4 Dennis van Genderen

Wesley Plaisier 4-3 Rudi Minnebach

Finale:

Dennis van Genderen 1-5 Wesley Plaisier

Uiteindelijk was Wesley samen met Jisse verantwoordelijk voor het grootste aandeel in de gegooide 180’ers met 4 stuks en kwam de hoogste finish van 153 uit de handen van Zereso Zeverboom. Beste dame werd Kyra van Genderen met een plek in de kwartfinale van de verliezersronde.

Het klassement is te vinden via de onderstaande websitelink:

http://hw-darts.nl/toernooien/5e%20editie%20winners%20zomerranking%202016/klassement.html

Vrijdagavond 15 juli kan er weer tot 19:45 worden ingeschreven voor het 5e toernooi van de Winners Zomerranking te Numansdorp!

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws