Home Nederland Hoofdnieuws Richard van Zijtveld wint 7e dinsdagranking ten koste van Waalboer

Richard van Zijtveld wint 7e dinsdagranking ten koste van Waalboer

Afgelopen dinsdagavond 10 oktober was het tijd voor de zevende rankingavond van de achtste cyclus. 24 darters hadden hun weg gevonden naar de Schutskamp, deze werden verdeeld in 1 poule van vier en vier van 5.

Zoals gewoonlijk plaatsten de eerste twee darters van de poules, en de nummers 3 van de poules van 5, zich voor de winnaarsronde. De overige spelers mochten in de verliezersronde uitmaken wie the Best of the Rest werd.

Beide halve finales in de winnaarsronde waren eenduidig qua uitslag; Jordy Waalboer rekende met 4-0 af met Terry vd Dungen en Richard van Zijtveld schakelde met dezelfde cijfers Kevin den Ouden uit.

De finale ging dus tussen Richard van Zijtveld en Jordy Waalboer. Richard was sinds lange tijd weer eens op de dinsdagavond ranking en liet zich direct gelden; met een 5-2 overwinning voorkwam hij dat Jordy zijn vierde rankingavond kon binnenhalen.

De finale van de verliezersronde ging tussen Jeroen van den Elzen en Dimitry Holowacky. Jeroen had de ronde ervoor met 3-1 van Jeffrey Roos gewonnen, Dimitry verschalkte met 3-2 Roy Chambon. In de finale wist Jeroen na een spannende pot met 4-3 te winnen.

Er werd in totaal vijftien keer 180 gegooid, Richard van Zijtveld had de meeste met 4 stuks. Gevolgd door Jordy Waalboer die er 3 gooide. Tevens werden er acht 100+ finishes gegooid. Niels Veldhuizen had de hoogste met 148, gevolgd door Ferry van den Heuvel die 120 uitgooide.

De mystery finish was niet gegooid! Dit betekent dat de pot van 184,75 euro meegaat naar de volgende dinsdag en daar weer verder wordt aangevuld. Tevens wist niemand een 9 darter te produceren waardoor deze pot van 412,50 euro mee gaat naar de volgende dinsdag en daar weer verder wordt aangevuld.

De volgende ranking vindt plaats op dinsdagavond 17 oktober. Inschrijven is tot 19:30, voor 6 euro met een gratis consumptie.

Voor meer informatie kijk op www.dbidc.nl, Facebook: Schutskamp Darts of Leo Hendriks

20170926 Ranglijst 10-10-2017