Rick Veugelers klopt Patrick van Veldhoven in Musketiers 4 Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Rick Veugelers klopt Patrick van Veldhoven in Musketiers 4

Rick Veugelers klopt Patrick van Veldhoven in Musketiers 4

Op 30 december, slechts een week na MM3, staat alweer ons 4e toernooi op de agenda. In de maand januari hebben we geen toernooien ingepland i.v.m. de drukte rondom de carnaval. Vandaar dus 2 toernooien kort achter elkaar en met de schitterende potten op het PDC WK in het achterhoofd kon he vanavond nog wel eens druk worden. Veel mensen hebben immers vakantie en de lokale competities liggen stil. Deze gedachte wordt al snel bevestigd als de aanmeldingen via Facebook binnen druppelen. Martijn Lemmen is de eerste inschrijving en er zullen er veel volgen. Nog voordat de zaal geopend is op zaterdag omstreeks 18.30 uur staan er al 54 darters op de inschrijflijst. Gaandeweg volgen er nog meer en uiteindelijk stokt de teller ietwat na 20.00 uur op 89 spelers. Uit de top van de ranking is alleen Koen Hunnekens niet van de partij. Helaas is onze mysterie Guest Patrick Stikkelbroek ook niet van de partij. Hij kon op het laatste nippertje geen oppas krijgen. Zijn rentree op onze toernooien stellen we dus nog even uit. Grote afwezige zonder taal of teken is vanavond Musketier Hessels. Hij zat blijkbaar in Valkenburg aan de drank om zijn lever nog een dienst te bewijzen. We starten ons toernooi op na een hoop schrijfwerk door wedstrijdleiders Paul en Tom omstreeks 20.20 uur met de eerste poules.

Poule 1: Een poule van 5 zonder uitgesproken favoriet. Manita Schmitz kennen we samen met Bryan Saanen het beste. Zij zijn regelmatig te vinden op onze toernooien. Ook Rene Metsemakers van Bie Briels 4 hebben we ooit eerder gezien. Joost de Louw van DC9 II komt zijn geluk ook een keer beproeven en de grote onbekende in poule 1 is Twan Hodzelmans. Twan begin met een overwinning op Manita en lijkt misschien wel de verrassing van poule 1 te worden. Het blijft echter bij deze overwinning want vervolgens verliest Twan 3 maal met 3-1. Manita herstelt met een overwinning op Joost de Louw die nog niet helemaal comfortabel is op zijn eerste toernooi. Enkele lindeboompjes later zal dit wel goed komen. Joost tekent in de 3e pot voor zijn eerste zege maar de nummers 1 en 2 in deze poule zijn toch echt Bryan Saanen en Rene Metsemakers. Zij verslaan hun opponenten en in het onderling treffen lijkt Bryan eenvoudig te gaan winnen na een 2-0 voorsprong. Rene schakelt echter een tandje bij en gooit een paar sterke legs en wint alsnog.
1. Rene Metsemakers 12 180 102F
2. Bryan Saanen 11
3. Manita Schmitz 6 180
4. Joost de Louw 6 180
5. Twan Hodzelmans 6 180

Poule 2: Poule 2 is een prima poule met 3 vaste bezoekers. Mike Betting van de Pegelpikkers 1 is debutant en het lijkt wel of vandaag heel Thorn is uitgelopen om deel te nemen aan ons toernooi. Mike kan in de poule geen enkele leg winnen en ziet Davy Cardinaal poulewinnaar worden. Davy wint niet alleen van Mike maar klopt ook Glenn Thorne en Angelo Sonnemans. Glenn en Angelo zijn beide spelers van Matchpoint 2 al doet Glenn zelden mee. Hij blijkt wel de sterkste in de clash met zijn captain en gaat met Davy mee naar de winnaarskant.
1. Davy Cardinaal 9
2. Glenn Thorne 7 180
3. Angelo Sonnemans 4
4. Mike Betting 0

Poule 3: Jan Martens heerst in poule 3 waar verder nog 2 sterke dames spelen en jongeling Brian Stultiens. Jan wint alle potten met 3-0. De dames Anneke Houben en Yvon Graus spelen een belangrijk onderling duel dat recht geeft op plek 2. Anneke wint van Yvon en zo is zij zeker door als nummer 2 omdat ze eerder ook Brian wist te verslaan. Brian en Yvon zijn uitgeschakeld en aangewezen op de verliezersronde. Brian klopt Yvon om plek 3.
1. Jan Martens 9 180
2. Anneke Houben 6 180
3. Brian Stultiens 4
4. Yvon Graus 3

Poule 4: Dimitri en Berke zijn aan elkaar gekoppeld in poule 4. Dit is slecht nieuws voor nieuwkomer Roedy van de Sanden maar ook voor Marco Knapen. Roedy pakt nog knap wat legs tegen deze mannen en komt op 6 gewonnen legs. Marco kan enkel een legje afpakken van Roedy. Dimitri heeft kansen tegen Berke maar verzuimd te shotten en ziet de ranking leider de poule winnen. Dimi wordt 2e met 7 gewonnen legs.
1. Jean-Marie Hendrikx 9
2. Dimitri Triekels 7 180
3. Roedy van der Sanden 6
4. Marco Knapen 1

Poule 5: Johan Stals en Danny Valkenborgh zouden deze poule wel moeten overleven. Danny weet met 9 legs de poule te winnen. Hij klopt Johan met 3-2 en wint eenvoudig met 3-0 van Ralph Koppen en Guido Dierkx. Guido is speler van de Pegelpikkers 2 en staat met zijn team bovenaan in de 3e divisie. Ralph Koppen wist een jaar geleden nog kampioen te worden in deze 3e divisie en is nu 2e divisie speler. Hij heeft na winst op Guido nog een kansje om 2e te worden maar dan moet er met 3-1 afgerekend worden met Johan Stals. Johan laat dit niet gebeuren en wint zelf met 3-1.
1. Danny Valkenborgh 9
2. Johan Stals 8 180
3. Ralph Koppen 4
4. Guido Dierkx 3

Poule 6: Marco Geurts is reserve captain van hetzelfde team als Guido en hij loopt in zijn eerste poulewedstrijd tegen een gevoelige nederlaag aan als hij verliest van Danique Stroek. Ook Nick Hendrix en Ward de Rooster komen uit in poule 6 en Nick laat er geen twijfel over bestaan dat hij poulewinnaar moet worden. Marco weet als enige Nick tot 5 legs te dwingen maar het is Danique die na winst op Ward al zeker is van haar eerste winnaarsronde op onze Musketiers toernooien. Ward sluit de poule af als nummer 4 zonder overwinning.
1. Nick Hendrix 9 180
2. Danique Stroek 7
3. Marco Geurts 6
4. Ward de Rooster 2

Poule 7: Daphne Vleeshouwers had het beter kunnen treffen in een poule vol eredivisiespelers. Patrick Creemers is dit jaar beter in vorm dan ooit tevoren zo lijkt het wel en Berend Boeve en Stephan Bernaerts behoeven geen introductie. Daphne blijft legloos en ook Patrick blijft ver achter bij Berend en Stephan die kijkend naar de statistieken ook wel prima gooien. Berend wint van de Belt en pakt de winst in poule 7. Stephan gooit de hoogste finish van de dag.
1. Berend Boeve 9 180,113F
2. Stephan Bernaerts 7 180,112F,160F
3. Patrick Creemers 4
4. Daphne Vleeshouwers 0

Poule 8: Paul Wijnen heeft al een poosje last van zijn rug maar besluit toch deel te nemen want ieder puntje wat je pakt is er weer een op weg naar de finaledag. Hij wint deze poule moeiteloos en geeft geen enkele leg af. Dat is al een prima start met welkome punten op weg naar de finaledag. Joop de Vries weet na 2 partijen al dat het ook voor hem niet meer mis kan gaan want Giel Verhoeven en Paul Coumans worden verslagen. Giel Verhoeven wint in de laatste poulewedstrijd nog van Paul en gooit een keer 180. Helaas besluiten zowel Giel als Paul ons toernooi te verlaten en spelen zij dus geen verliezersronde meer.
1. Paul Wijen 9 180
2. Joop de Vries 6
3. Giel Verhoeven 4 180
4. Paul Coumans 0

Poule 9: Martijn van Deursen heeft weinig in te brengen tegen Eredivisiespelers Gert Wevers en Michael Dokter. Hij weet wel knap te winnen van Roel van Bilzen en hoeft dan nog niet ontevreden te zijn. Roel had nog een kleine kans na 2 3-2 nederlagen tegen Gert en Michael maar had dan wel moeten winnen van Martijn. Helaas volgt voor hem de 3e 3-2 nederlaag en ziet hij Gert met 3-0 verliezen van Dokter. Roel en Gert eindigen gelijk in legs maar Gert wist Roel te kloppen en wordt dus 2e. Dokter is poulewinnaar.
1. Michael Dokter 9 104F
2. Gert Wevers 6
3. Roel van Bilzen 6
4. Martijn van Deursen 3

Poule 10: Hans Lommen loopt meteen tegen een pijnlijke nederlaag op als Michael Timmermans hem met 3-0 klopt. Als ook partij 2 met 3-0 verloren gaat tegen Maurice Moons is Hans al klaar want Maurice en Michael winnen ook beide met 3-0 van Jeroen Corsten. Jeroen en Hans spelen dus om plek 3 en nu herstelt Hans enigszins met een 3-0 overwinning. Michael Timmermans moet Maurice voor zich dulden in de laatste pot maar kan tevreden zijn met een plek in de winnaarsronde.
1. Maurice Moons 9 180,110F
2. Michael Timmermans 7
3. Hans Lommen 3
4. Jeroen Corsten 0

Poule 11: In poule 11 opent Jordy Vleeshouwers met een overwinning op Martien van Kuijk. Beide heren weten dat het moeilijk zal worden om de volgende 2 tegenstanders aan de kant te zetten want die luisteren naar de namen Noud Custers en Paul Wacanno. Wacanno is niet geheel fit en twijfelde nog of hij wel moest komen. Na 6 poulewedstrijden vragen we ons af of hij niet beter vaker wat grieperig kan zijn getuige zijn finishes en highscores. Paul wint nipt van Noud en eenvoudig van Martien en Jordy. Noud laat 2 maal een legje liggen tegen deze heren maar komt niet in de problemen als nummer 2.
1. Paul Wacanno 9 180,180,180,121F,100F
2. Noud Custers 8 180
3. Jordy Vleeshouwers 4
4. Martien van Kuijk 3

Poule 12: Sonny Bouten is de 3e speler van Pegelpikkers 2. Hij treft ook een paar goede tegenstanders in Maik Brentjens, Lorenzo van Rossum en Michel Schneider. Sonny kan 2 legs afsnoepen. Dit doet hij tegen Michel en Lorenzo. Maik wordt in de eerste partij verrast door Lorenzo die hem met 3-0 op de broek geeft. Lorenzo kan de 3-0 nederlaag tegen Michel nog hebben omdat hij van Sonny wint en op 6 legs komt. Maik wint in de laatste partij met 3-1 van Michel Schneider en dat is de redding voor zowel Michel, die op 7 legs komt, als voor Lorenzo. Want bij 3-0 voor Maik hadden de 3 heren een shoot-out moeten spelen.
1. Michel Schneider 7
2. Lorenzo van Rossum 6
3. Maik Brentjens 6
4. Sonny Bouten 2

Poule 13: Phil Corstjens is speler 4 van Pegelpikkers 2 en zo hebben we het hele gezelschap aanwezigen van dit team benoemt. Phil moet in pot 1 meteen aantreden tegen Rene Egging. In een spannende pot wint Rene. Beide heren winnen van Roel Beeren en verliezen van Martijn Lemmen waardoor Rene beslag legt op stek 2. Roel Beeren heeft vanavond een beduidend eenvoudigere poule dan in de voorgaande 2 deelnames maar komt ook nu niet tot legwinst. Martijn Lemmen wint relatief eenvoudig poule 13.
1. Martijn Lemmen 9 180,124F
2. Rene Egging 8
3. Phil Corstjens 5
4. Roel Beeren 0

Poule 14: Hanny van Kuijk wordt niet bepaald vrolijk van haar tegenstanders. 2 Fanatics en een speler van de Hook 2. Jannick Vankan klopt in zijn eerste partij Patrick van Veldhoven met 3-1 en Hanny verliest van Mark Stultiens. Hanny verliest daarna ook nog van Jannick en Patrick en kan zich opmaken voor de verliezersronde. Mark zorgt bijna voor een daverende verrassing want na een 2-1 voorsprong op Patrick moet hij toch buigen. Jannick maakt geen fouten en wint alle partijen waardoor beide Fanatics doorstoten.
1. Jannick Vankan 9
2. Patrick van Veldhoven 7 180
3. Mark Stultiens 5
4. Hanny van Kuijk 0

Poule 15: In poule 15 lopen Nick Jacobs en Hannes Verhoeven meteen tegen een nederlaag aan. Nick verliest van Deveny Egging en Hannes wordt geklopt door Martijn Saes. Beide keren is het met 3-2 dus de schade is beperkt. Hannes wint pot 2 met 3-0 van Deveny en staat inmiddels op 5 legs. Martijn maakt geen fouten en klopt ook Nick. In de laatste 2 potten wint Martijn ook van Deveny en wordt Hannes wederom geklopt. Ditmaal door Nick. Hannes weet echter een leg te winnen en komt op 6 legs. Nick blijft steken op 5 en Deveny op 4 waardoor Hannes alsnog doorgaat naar de winnaarsronde. Zijn 145 finish blijkt dus goud waard.
1. Martijn Saes 9
2. Hannes Verhoeven 6 180,145F
3. Nick Jacobs 5 132F
4. Deveny Egging 4

Poule 16: Eddy Janssen en Stephan Berendsen lopen tegen verrassende nederlagen aan in partij 1. Jef de Rooster legt Eddy over de knie en Christophe Baillien verslaat Stephan. Eddy en Stephan herstellen de geleden schade door vervolgens met 3-0 te winnen van respectievelijk Christophe en Jef. Eddy weet ook te winnen van Stephan waardoor zeker is dat Eddy naar de winnaarsronde en Stephan naar de verliezersronde gaat. In de laatste spannende poulewedstrijd wint Christophe van Jef met minimaal verschil waardoor hij op 6 gewonnen legs komt en 1 legje voorblijft op Stephan en Jef.
1. Eddy Janssen 8 180
2. Christophe Baillien 6
3. Stephan Berendsen 5
4. Jef de Rooster 5

Poule 17: Davyd Venken is in zijn eerste toernooi zoals verwacht heer en meester in de poulefase. Enkel Mandy Moonen weet een leg af te snoepen van het scoringskanon. Sandra Verheggen kan niet winnen van deze tegenstanders die overduidelijk een maatje te groot zijn. Niet gek want zowel Mandy als Davyd komen uit in de eredivisie en Bas Manders is een van de sterkhouders van Pegelpikkers 1, de trotse koper in de 1e divisie A. Bas heeft pas 1 single verloren in deze competitie en toont ook vandaag aan een goede pijl te kunnen gooien. Mandy en Bas weten dat hun onderling duel beslissend wordt. Bas wint de pot met 3-2.
1. Davyd Venken 9 180,180
2. Bas Manders 6
3. Mandy Moonen 6
4. Sandra Verheggen 0

Poule 18: Johan van Lier is in vorm zo zagen we vorige week. Hij opent poule 18 met een 3-0 overwinning op Kevin Nesselaar en ontdoet zich zo eenvoudig van zijn grootse concurrent. Joep mag in partij 2 schrijven en hierin maakt Vince van Veldhoven op 10 jarige leeftijd zijn debuut. Papa Patrick kijkt trots toe hoe Vince meteen zijn eerste leg wint tegen Ricardo Hartjes. Dat Vince daarna geen leg maar pakt deert niemand. Zijn avond kan al niet meer stuk. Kevin Nesselaar en Johan van Lier winnen beide met 3-0 van Ricardo en Vince en zo is poule 18 ook beslist.
1. Johan van Lier 9
2. Kevin Nesselaar 6
3. Ricardo Hartjes 3
4. Vince van Veldhoven 1

Poule 19: Bjorn Scheffer was ooit eerder bij de Hook en liet toen al zien een aardig pijltje te kunnen gooien. Gino Franssen loopt tegen een nederlaag aan tegen Bjorn maar herstelt met overwinningen op Tim Kamp en Dave van den Eerenbeemt. Dave begint het toernooi goed met een 3-0 overwinning op Tim en daarna wint hij ook met 3-1 van Bjorn. Spijtig genoeg verliest hij de laatste pot met 3-0 van Gino en ondanks 2 overwinningen leg hij het af tegen Gino en Bjorn die beide ook 2 keer winnen en allebei ook een leg meer vergaren.
1. Bjorn Scheffer 7
2. Gino Franssen 7
3. Dave van den Eerenbeemt 6
4. Tim Kamp 0

Poule 20: Poule 20 is een sterke poule waarin Rick Veugelers flink van zich doet spreken. Rick wint met 3-0 van Kerstien de Vries en klopt Nick Stroek en Sven Bongartz met 3-1. Sven Bongartz is na overwinningen op Kerstien en Nick zeker van plek 2. Nick en Kerstien worden dus naar de verliezersronde verwezen. Nick, die vorige week papa werd, moet in de verliezersronde pogen nog wat puntjes voor zijn ranking te vergaren. Zusje Danique zal de eer in de winnaarsronde dus hoog moeten houden voor de familie Stroek.
1. Rick Veugelers 9 180,180,160F,101F,100F
2. Sven Bongartz 7 100F
3. Nick Stroek 4
4. Kerstien de Vries 3 103F

Poule 21: Dave Martens sneeuwt onder in poule 21. Slechts 1 leg pakt hij tegen Peter Knoops. Tegen Joey Greijn en JeePee Hendrix wordt het 2 maal 3-0. Joey Greijn is, zoals bijna altijd, sterk op onze toernooien en klopt Peter en Jean-Pierre. Hij wint poule 21. De laatste poulewedstrijd tussen Peter en JeePee om plek 2 levert spektakel op tót en met name in de laatste leg. Op een 2-2 stand wil JeePee beginnen aan leg 5 en dit doet hij met een 180 score. Schrijver Dave attendeert de heren er op dat er eerst gebullt moet worden. Een pijnlijk moment voor JeePee want Peter wint de bull en opent de beslissende leg met 100. Jean-Pierre komt zonder blikken of blozen na met wederom een 180 score en wint de partij. Een sterk staaltje darts en hiermee gaan Joey en Jean-Pierre naar de winnaarsronde.
1. Joey Greijn 9 180,180
2. Jean-Pierre Hendrix 7 180
3. Peter Knoops 5
4. Dave Martens 1

Poule 22: In de laatste poule gaat de strijd om de ereplaatsen tussen 2 heren uit Roermond. Wichard Knoops en Gino Metsemakers. Wichard wint van Gino en zo eindigen deze heren op plek 1 en 2. Etienne Nelissen en David Vaes spelen om plek 3. David, die alweer voor de 3e maal aanwezig is dit seizoen, wint met gemak van de lange. Etienne en David vervolgen hun weg naar de verliezersronde. Gino vertrekt ondanks een 2e stek naar huis en zo zal er in de winnaarsronde een vrijloot volgen voor iemand met dank aan Gino.
1. Wichard Knoops 9 180,180
2. Gino Metsemakers 8 180
3. David Vaes 4
4. Etienne Nelissen 0

89 darters bij aanvang van ons toernooi. 5 heren besluiten niet meer deel te nemen aan de verliezersronde. Daardoor hebben we slecht 8 tussenronde partijen.
De gebroeders de Rooster, behorend tot de hardcore fans van Davyd Venken, loten mekaar in deze tussenronde. Jef wint de strijd van de gebroeders uit Mol. Verder vallen er geen verrassingen in deze ronde.
Tussenronde verliezerskant:
Marco Knapen – Kerstien de Vries 1-2
Ward de Rooster – Jef de Rooster 1-2
Mike Betting – Hanny van Kuijk 2-0
Jeroen Corsten – Sonny Bouten 2-0
Yvon Graus – Tim Kamp 2-0
Daphne Vleeshouwers – Sandra Verheggen 2-0
Nick Stroek 130F – Dave Martens 2-0
Martijn van Deursen – Martien van Kuijk 0-2

Aan de winnaarskant hebben we 11 partijen om op 32 darters uit te komen. Joey Greijn ontloopt door het vertrek van Gino Metsemakers een tussenronde partij. Daarmee is Wichard Knoops de enige nummer 1 die wel moet spelen in deze tussenronde. Danique Stroek weet er een beslissende leg uit te slepen tegen Christophe Baillien maar verliest toch en Meierij maatjes Gert Wevers en Noud Custers spelen ook een pot over 5 legs. Gert wint. Bas Manders klopt verrassend Stephan Bernaerts en teammaatje Sven Bongartz wordt afgestopt door Dimitri Triekels. Mooie affiches in deze ronde zijn Glenn Thorne vs Patrick van Veldhoven, Wichard Knoops vs JeePee Hendrix en Joop de Vries vs Kevin Nesselaar. Anneke Houben kan de eer van de dames niet hoog houden tegen Gino Franssen en zo gaan we verder met 32 heren aan de winnaarskant.
Tussenronde winnaarskant:
Dimitri Triekels – Sven Bongartz 3-0
Joop de Vries – Kevin Nesselaar 3-2
Danique Stroek – Christophe Baillien 2-3
Glenn Thorne – Patrick van Veldhoven 0-3
Michael Timmermans – Lorenzo van Rossum 1-3
Anneke Houben – Gino Franssen 0-3
Wichard Knoops – Jean-Pierre Hendrix 180 1-3
Stephan Bernaerts – Bas Manders 1-3
Johan Stals – Hannes Verhoeven 0-3
Bryan Saanen – Rene Egging 3-1
Gert Wevers – Noud Custers 3-2

Geen bijzonderheden in deze ronde. Wel vliegen er enkele bekende gezichten uit het toernooi. Manita, Yvon, Deveny en Daphne worden uitgeschakeld. En zo dunt het dames deelnemersveld hard uit. Kerstien de Vries en Mandy Moonen zijn nog wel van de partij. Dit geldt ook voor Peter Knoops, Hans Lommen, Nick Stroek, Mark Stultiens en Maik Brentjens. Dit zijn de eredivisie spelers die ver kunnen komen in deze verliezersronde.
Laatste 32 verliezersronde:
Manita Schmitz – Mandy Moonen 0-2
Roel Beeren – Kerstien de Vries 0-2
Guido Dierkx – Peter Knoops 0-2
Phil Corstjens – Etienne Nelissen 2-1
Brian Stultiens – Dave van de Eerenbeemt 0-2
Jordy Vleeshouwers – Jef de Rooster 0-2
Patrick Creemers 100F – Mike Betting 2-0
Nick Jacobs – Jeroen Corsten 2-1
Angelo Sonnemans – Vince van Veldhoven 2-0
Hans Lommen – Yvon Graus 2-0
Marco Geurts – David Vaes 0-2
Mark Stultiens – Daphne Vleeshouwers 2-0
Roedy van der Sanden – Nick Stroek 0-2
Maik Brentjens – Deveny Egging 2-0
Joost de Louw – Roel van Bilzen 2-0
Stephan Berendsen – Martien van Kuijk 1-2

2 absolute krakers in deze winnaarsronde zijn de clash tussen Berend Boeve en Patrick van Veldhoven en de pot tussen Jean-Marie Hendrikx en Rick Veugelers. Beide keren is er van spanning echter weinig sprake. Zo verliezen we Berke en Berend al bij de laatste 32. In deze ronde sneuvelen meer sterke spelers. Jannick Vankan verslikt zich in Bas Manders. En ook Fanatics maatje Davy Cardinaal gaat er af. Hij verliest van Johan van Lier. De Quincy 2 verliest ook JeePee Hendrix die van zoonlief Nick verliest. Gisteren wisten ze nog samen het tactic toernooi bij DC 9 te winnen. Gert Wevers wordt uitgeschakeld door een andere Belg en wel Eddy Janssen. Andere favorieten plaatsen zich moeiteloos voor de laatste 16. Wacanno, Venken en Martens winnen allen met 3-0.
Winnaarsronde laatste 32:
Rene Metsemakers – Davyd Venken 180,180 0-3
Michael Dokter 180 – Dimitri Triekels 1-3
Danny Valkenborgh – Joey Greijn 2-3
Martijn Lemmen – Joop de Vries 1-3
Jan Martens – Bjorn Scheffer 3-0
Paul Wacanno 180 – Christophe Baillien 3-0
Berend Boeve 180 – Patrick van Veldhoven 0-3
Martijn Saes – Lorenzo van Rossum 0-3
Davy Cardinaal – Johan van Lier 180 1-3
Maurice Moons – Gino Franssen 3-0
Nick Hendrix – JeePee Hendrix 3-1
Jannick Vankan – Bas Manders 1-3
Jean-Marie Hendrikx – Rick Veugelers 114F 0-3
Michel Schneider – Hannes Verhoeven 3-2
Paul Wijnen – Bryan Saanen 102F,108F 3-2
Eddy Janssen – Gert Wevers 3-2

Bij de laatste 16 VR loten de 2 overgebleven dames tegen elkaar. Kerstien wint. Peter Knoops heeft maar wat veel moeite met Phil Corstjens maar wint toch. Jef de Rooster en Nick Jacobs plaatsen zich geruisloos voor de kwartfinales en van de favorieten gaan Hans Lommen, Mark Stultiens en Maik Brentjens nog een rondje verder. Nick Stroek verliest van Maik. Joost de Louw van DC 9 II verslaat Martien van Kuijk en zit zodoende ook bij de laatste 8 in de verliezersronde.
Verliezersronde laatste 16:
Mandy Moonen – Kerstien de Vries 1-2
Peter Knoops – Phil Corstjens 2-0
Dave dan den Eerenbeemt – Jef de Rooster 1-2
Patrick Creemers – Nick Jacobs 1-2
Angelo Sonnemans – Hans Lommen 180 0-2
David Vaes – Mark Stultiens 0-2
Nick Stroek – Maik Brentjens 1-2
Joost de Louw – Martien van Kuijk 2-1

Fanatics Venken, Wacanno, van Veldhoven en Veugelers blijven in de race. Wacanno heeft de zwaarste loting maar zet Jan Martens met 3-0 opzij. Venken is losgeslagen tegen Dimitri Triekels. Lorenzo van Rossum mag heel tevreden zijn met zijn toernooi. Na het verlies van zijn pijlen is hij noodgedwongen terug gestapt naar zijn oude pijlen en die vliegen de laatste tijd vrij aardig. Patrick van Veldhoven is nog wel een maatje te groot. Ook Maurice Moons, Eddy Janssen en Bas Manders worden uitgeschakeld. Al deze heren doen een flinke duit in het ranking zakje.
Winnaarsronde laatste 16:
Davyd Venken 180,180,180,144F – Dimitri Triekels 3-0
Joey Greijn 112F – Joop de Vries 3-2
Jan Martens – Paul Wacanno 130F 0-3
Patrick van Veldhoven 180 – Lorenzo van Rossum 3-0
Joep van Lier – Maurice Moons 3-0
Nick Hendrix – Bas Manders 3-0
Rick Veugelers 180,180 – Michel Schneider 3-0
Paul Wijnen – Eddy Janssen 3-0

Kerstien de Vries moet even wachten alvorens haar tegenstander en de schrijver aan het bord verschijnen maar stoïcijns als ze is laat ze zich niet van de wijs brengen. Peter heeft meer moeite met alle randverschijnselen en laat zich dus wel uit zijn concentratie halen. Kerstien wint dus en Peter slingers zijn pijlen gefrustreerd naar de grond. Een afgebroken punt tot gevolg hebbende. Gelukkig is Peter naar eigen zeggen een “stuk rustiger” geworden de laatste jaren. Jef de Rooster en Nick Jacobs zijn de verrassende namen in deze ronde. Er kan er maar een winnen en dit blijkt Nick te zijn. Hans en Mark gooien geen beste partij maar de minst slechte wint en gaat door naar de laatste 4. Maik “the Power” Brentjens klopt ook Joost de Louw op weg naar de halve finales.
Verliezersronde laatste 8:
Kerstien de Vries – Peter Knoops 2-1
Jef de Rooster – Nick Jacobs 0-2
Hans Lommen – Mark Stultiens 2-1
Maik Brentjens – Joost de Louw 2-0

Paul Wijnen kan ondanks rugklachten niet ontevreden zijn met zijn kwartfinale plek. Hij verliest dan wel in deze ronde van Rick Veugelers maar kan 17 zeer welkome punten aan zijn ranking totaal toevoegen. Ditzelfde geldt voor Joey Greijn, Nick Hendrix en Paul Wacanno.
Winnaarsronde laatste 8:
Davyd Venken – Joey Greijn 3-1
Paul Wacanno – Patrick van Veldhoven 0-3
Johan van Lier – Nick Hendrix 3-2
Rick Veugelers – Paul Wijnen 3-1

Nick Jacobs verbaast vriend en vijand door ook Kerstien de Vries aan de zegekar te binden. Nick die zelden tot nooit zijn pijlen vastpakt plaatst zich als eerste voor de finale aan de verliezerskant.
Hans Lommen zal hem vergezellen in deze finale. Maik Brentjens is uitgeblust en kan geen weerstand meer bieden.
verliezersronde halve finales:
Kerstien de Vries – Nick Jacobs 0-3
Hans Lommen – Maik Brentjens 3-1

Wat een namen in de halve finales aan de winnaarskant. 3 sterkhouders van de Fanatics en oud Fanatic Johan van Lier. Venken en van Veldhoven spelen op baan 11 een op bord 13 is het Joep van Lier tegen Rick Veugelers.
Op baan 11 opent Patrick met een break in 18 darts. Dan gaat de turbo er op en loopt hij middels 2 14 darters naar 0-3. Hij mist een 164 finish op bullseye in leg 3. In leg 4 worden absurd veel dubbels gemist en pakt Venken uiteindelijk de leg. Leg 5 heeft eenzelfde beeld met veel missers en wederom Venken die wint. In de 6e leg is het Patrick die in 17 darts wint en dus de finale gaat spelen.
Rick breakt Joep in leg 1 maar Joep slaat terug met een 14 darter. Wederom een break in leg 3 zorgt er voor dat Rick in 15 darts op 1-2 voor komt. Johan mist dan een 96 uitworp voor 2-2 en Rick maakt in 19 darts 1-3. Er volgt nog een break in leg 5. Middels 18 pijlen wint Rick met 1-4.
Winnaarsronde halve finales:
Davyd Venken – Patrick van Veldhoven 180 2-4
Johan van Lier 180 – Rick Veugelers 1-4

De finale van de verliezersronde lijkt eenvoudig naar Hans te gaan want hij komt met 2-0 voor en Nick lijkt te zeer onder de indruk van het behalen van deze finale. Hij wordt echter tijdig wakker en maakt met sterk spel 2-2. In de laatste leg die redelijk gelijk op gaat is het Nick die als eerste de winnende dubbel gooit en zo pakt hij de winst in de verliezersronde.
Verliezersronde finale:
Nick Jacobs – Hans Lommen 3-2

Patrick van Veldhoven versus Rick Veugelers in de grote finale. Patrick wint de toss en opent sterk. In 14 pijlen gooit hij leg 1 uit. Dit is een mooie 80 finish die een vervolg krijgt met de winst in leg 2. Rick breakt terug met een 13 darter. Rick heeft de smaak dan te pakken en maakt gelijk en breakt wederom om er zelfs 2-3 van te maken. Het wordt dan weer 3-3 in een leg die Patrick in 17 pijlen uitgooit. Als Rick vervolgens weer terug breakt en 3-4 voor komt mag hij zelf beginnen om de winst binnen te halen. Dit doet hij middels een 78 finish die in 2 darts uit gaat. Rick verslaat Patrick en pakt 27 punten voor de ranking omdat hij ook nog de hoogste finish van de dag gooit.
Winnaarsronde finale:
Patrick van Veldhoven 180 – Rick Veugelers 180 3-5

We zitten halverwege ons kwalificatietoernooi en stilaan komen de grote namen toch weer boven drijven in onze ranking. Pas op zaterdag 3 februari is ons 5e toernooi. Tussentijds zijn er echter nog voldoende toernooien om de vorm op pijl te houden. Wij hopen iedereen iig terug te zien op Musketiers toernooi 5.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws