Ron Meulenkamp en Aileen de Graaf winnen Pirates - Jägermeister Open Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Ron Meulenkamp en Aileen de Graaf winnen Pirates - Jägermeister Open

Ron Meulenkamp en Aileen de Graaf winnen Pirates - Jägermeister Open

Met 102 deelnemers bestaande uit 84 heren en 18 dames ging de zesde editie van het Open Pirates-Jägermeister 2010 van start. Het toernooi werd begonnen in een poulesysteem waarna er een winnaars- en verliezersronde volgde. In de winnaarsronde wisten de volgende namen door te dringen tot de kwartfinales Jan Postma, Ron Meulenkamp, Fred van Biezen, Johnny Petermans, Tim van den Hoek, Mark Lieftink, Marco Smit en Henny van Kessel. Ron Meulenkamp was met 3-0 te sterk voor Jan Postma en Johnny Petermans versloeg Fred van Biezen met 3-1. Tim van den Hoek wist zich eveneens te plaatsen voor de halve eindstrijd en won met 3-2 van Mark Lieftink en ook voor Marco Smit was er een plaats bij de laatste 4 aangezien hij met 3-2 van Henny van Kessel won. In de halve finales werd er gespeeld volgens een best of 7 en mochten Ron Meulenkamp en Johnny Petermans tegen elkaar aanleggen en in de andere halve eindstrijd was het de beurt aan Tim van den Hoek en Marco Smit. Ron van Meulenkamp stond slechts één leg af en wist zich met een 4-1 overwinning op Johhny Petermans te plaatsen voor de finale. Ook Marco Smit stond niet meer dan een leg af en met eveneens een 4-1 overwinning maar dan op Tim van den Hoek plaatste ook hij zich voor de finale. In de finale werd het vervolgens eenrichtingsverkeer waarbij Marco Smit zijn meerdere moest erkennen. Met een 5-0 overwinning won Ron Meulenkamp de finale en pakte hij de titel van de dag.

In de verliezersronde van het herentoernooi werd eveneens volop gestreden om een flinke prijzenpot waarbij het Erik van Vessem, Cor van Mechelen, Wijnand Kool en Frans Schaap waren die de halve finales bereikten. Met een 3-2 overwinning op Cor van Mechelen plaatste Erik van Vessem zich voor de finale waarin hij mocht uitkomen tegen Frans Schaap die op zijn beurt eerder in de halve finale met 3-0 hade gewonnen van Wijnand Kool. In de finale was Erik van Vessem met 3-1 te sterk voor Frans Schaap waardoor hij de eerste plaats opeiste in de verliezersronde.

Ron Meulenkamp en Aileen de Graaf winnen Pirates - Jägermeister Open

Het damestoernooi kende een mooie opkomst van 18 dames die de strijd aangingen in vier poules. De beste acht dames gingen naar de winnaarsronde waarbij het Charona de Laat, Aileen de Graaf, Cindy Blanken en Annet van Elten waren die de halve finales wisten te bereiken. Hierin mochten in de ene halve finale Aileen de Graaf en Annet van Elten tegen elkaar spelen en in de andere halve finale Charona de Laat tegen Cindy Blanken. Aileen de Graaf boekte een 3-0 overwinning op Annet van Elten en plaatste zich daarmee als eerste voor de finale. Charona de Laat werd hierin haar tegenstander aangezien zij een 3-2 overwinning wist te boeken op Cindy Blanken in de halve finale. Evenals in het herentoernooi werd de finale bij de dames een eenrichtingsverkeer. Met 4-0 won Aileen de Graaf de finale en pakte daarmee de hoofdprijs bij de dames.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws