Ron Schouten wint eerste finaledag CHC ranking, Heijmans 2e Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Ron Schouten wint eerste finaledag CHC ranking, Heijmans 2e

Afgelopen maanden is er om de week op woensdagavond een ranking georganiseerd bij CHC in Den Bosch. Over een serie van 7 rankings zijn er in totaal 44 deelnemers geweest met gemiddeld ongeveer 23 deelnemers per avond. De top 16 plaatste zich voor de finaledag op 22 november.

Van elke poule van vier, plaatsten de top 2 zich voor de winnaarsronde. Dit werden de volgende acht heren: Ron Schouten, René Trum, Brian van Hamond, Roy Brands, Jermaine Heijmans, Jordy Waalboer, Wesley Kradolfer en Niels Veldhuizen.

Na een 4-2 zege over René, trof Ron Schouten in de halve finale Brian van Hamond, die eerder 4-1 van Roy Brands won. Ron Schouten had weinig problemen in deze wedstrijd en won met 5-1. In de andere halve finale stond Jermaine Heijmans, die na een 3-1 achterstand tegen Jordy zich nog terugvocht naar een 4-3 overwinning, waarbij Jordy onderweg nog zes wedstrijdpijlen miste. Jermaine moest het hier opnemen tegen Niels Veldhuizen, die ondanks zijn 17e plaats op de ranglijst, toch nog mocht meedoen doordat er een afzegging was. Niels won eerder 4-1 van Wesley Kradolfer, maar was niet opgewassen tegen Jermaine, die zich middels een 5-2 overwinning plaatste voor de finale.

In de finale liep Ron al snel weg naar een 5-0 voorsprong, waarbij Jermaine wel kansen kreeg om legs te pakken, maar deze niet wist te benutten. Hij deed nog wat terug door 2 legs te winnen, maar uiteindelijk was het toch Ron Schouten die met een 6-2 overwinning de eerste finaledag bij CHC heeft gewonnen.
In de finale van de verliezersronde stond Tammo Kitslaar, na een 4-2 overwinning op Jozef de Queljoe, tegenover Peter de Jong, die ervoor 4-1 van Stephan Fornier won. Tammo was deze wedstrijd te sterk voor Peter en won met 4-1 de verliezersronde.

Er werden deze cyclus van 8 avonden in totaal 102 180-scores gegooid en Jermaine had er veruit het meest met 28 stuks.

Er werden in totaal 54 100+ finishes gegooid. Ron en Jermaine gooide er de meesten met ieder 7 stuks. De hoogste finish van de cyclus stond lange tijd op naam van Ron met 140, tot Peter de Jong op de valreep, in de finale van de verliezersronde van de finaledag, een 160-finish gooide.

Woensdag 6 december zal er weer een nieuwe cyclus starten, volgens hetzelfde concept. Het maximum aantal deelnemers is 30. Inschrijven kan alleen op de avond zelf vanaf 19.00 uur en de aanvang is om 19.30.
Voor meer informatie, zie de Facebook pagina ''CHC - Open Ranking'' of neem contact op met Jeffrey Henraat