Roy Moerenhout en Patrick van den Boogaard winnen 4e ZWB Open Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Roy Moerenhout en Patrick van den Boogaard winnen 4e ZWB Open

Roy Moerenhout en Patrick van den Boogaard winnen 4e ZWB Open

Maar liefst 43 koppels melden zich de eerste zaterdag van januari aan de wedstrijdtafel in de kantine van v.v. Zinkwegse Boys voor al weer de 4e editie van de ZWB Open. Onder de deelnemers onder andere de winaars van de vorige editie Jermaine Krijger en Gert-Jan Resoort, diverse ZWB koppels aangevuld met wat regionale dartspelers, waardoor er weer een perfecte mix van talent en gezelligheid aanwezig was.

Verdeeld over 10 poules werd op de 6 aanwezige banen gestart aan de voorronde, waarna de beteren van de mindere goden werden gescheiden om zo de strijd aan te gaan voor de hoofdprijs en de wisselbokalen.

De titelverdedigers deden wat er van hen werd verwacht en eindige op de eerste plaats in hun poule en plaatste zich dus uiteraard voor de winnaarsronde, net zoals de meeste aanwezige “echte” darters dit deden. Van de aanwezige ZWB koppels wisten Mark Elderson en Martijn van Zuuren zich ook bij de elite te scharen, waarmee zij direct het beste ZWB koppel van de dag werden. De overige voetbalkoppels konden in de verliezersronde voor de troostprijzen spelen.

In de kwartfinales viel het doek voor de titelverdedigers, zij moesten met 3-2 het onderspit delven tegen Albert van Heinsberg en Maarten van Ettinger. Martijn Verveen en Knut Johanessen wonnen met 3-1 van Ronald Snaauw en Marcel Koolmees. Aan de onderkant van het schema hadden Mark van der Voorden en Stacey Rijn weinig moeite met Silco van Winden en Maurice Bodman en wonnen met 3-0. Roy Moerenhout en Patrick van den Boogaard wonnen met dezelfde cijfers van Sander Verhoef en Maurice Roubous.

Beide halve finales waren zeer spannend en werd pas in de laatste leg beslist. Albert en Maarten trokken met 3-2 de winst over de streep ten kosten van Martijen en Knut. Stacey en Mark wisten een 2-0 achterstand nog gelijk te trekken, maar konden in de laatste leg geen vuist meer maken en dus moesten zij de partij aan Roy en Patrick laten.

Roy en Patrick dus tegen Albert en Maarten in de finale die in een best-of-7 werd gespeeld onder leiding van scheidsrechters Sander V en Johnny S. Het bullen voor aanvang van de partij werd in 2e instantie gewonnen door Roy en Patrick die dus als eerste mochten aanvangen. Dit voordeel lieten zij niet onbenut en kwamen hierdoor als eerste op een dubbel welke gelijk gegooid werd. 2e leg ging gelijk op , maar halverwege hadden Maarten en Albert een lichte voorsprong te pakken die ook zij niet uit handen gaven en dus 1-1. Ook de derde leg ging met de darts mee dus Roy en Pat weer op een voorsprong 2-1.

Ook in de vierde leg ging het gelijk op qua scores. Patrick kreeg de eerste kans op een dubbel maar mistte op een haar dubbel 18 om een 111 finish te laten noteren, maar zijn pijl viel echter net aan de binnenkant van de dubbel. Maarten trok hierna echter de stand gelijk door met 2 pijlen een 84 finsh te gooien. In de vijfde leg produceerde Albert en Maarten een paar minder goede scores waardoor Roy en Patrick konden uitlopen en ook andermaal hun leg konden behouden. In de 6e leg kwam het scorende deel wat laat op gang bij Albert en Maarten waardoor wederom een punten achterstand was opgelopen welke niet meer ongedaan gemaakt werd en dus pakte Roy en Patrick het 4 en dus beslissende punt van de wedstrijd en daarmee de toernooiwinst.

In de verliezersronde stonden Crelis Groeneweg met Arnold Koster tegenover Martien Weeda en Kees Schipper. In een zeer gelijkopgaande partij werd met luid gejuich met 3-2 de winst door Crelis en Arnold binnengehaald.

Er werden slecht 3 180 scores gemeld aan de tafel; 1 maal van Arjan Brussaard en 2x Mark van der Voorden.

9 maal wist men boven de 100 te finishen; Stacey Rijn, de enige deelnemende dame gooide een mooie 107 finish. Dit was echter niet de hoogste van de dag. Maarten van Ettinger gooide in de poulefase 160 uit.

Eindstand Winnaarsronde:
1 Roy Moerenhout – Patrick van den Boogaard
2 Albert van Heinsberg – Maarten van Ettinger
3 Martijn Verveen – Knut Johannesen
3 Stacey Rijn – Mark van der Voorden

Verliezersronde:
1 Crelis Groeneweg – Arnold Koster
2 Martien Weeda – Kees Schipper
3 Björn van der Bijl – Aäron van der Bijl
3 Gert Boekee – Simon Overkleeft

Speciale dank gaat uit naar:
• Kantine- en keukenpersoneel
• vv ZinkwegseBoys
• J&M Warmte
• Optimaal Talent
• Slagerij Schipper
• Makelaardij de Jong
• Restaurant ’t Schippershuis
• Assurantiekantoor D Hubers
• HW Wonen
• Café het Hart
• Witgoedspecialist Wijntje
• HWDO
• Ria Schipper

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws