Home Nederland Hoofdnieuws Ruud van der Kruijs pakt tweede dagzege op rij tijdens laatste rankingdag...

Ruud van der Kruijs pakt tweede dagzege op rij tijdens laatste rankingdag Oranjebar Super Ranking 32

De teller bleef deze week steken op 25 deelnemers tijdens de laatste kwalificatiedag van de 32e editie van de Oranjebar Super Ranking. Opnieuw waren er een flink aantal (sub)top spelers uit de Nederlandse dartwereld aanwezig om hun deelname aan de finaledag veilig te stellen dan wel een prima trainingsavond te hebben. Met een bonus via een extra toernooi voor de spelers die de groepfase niet zouden overleven kon er volop worden gespeeld in een gezellige dartomgeving.

Van de vier spelers die zich wisten te plaatsen voor de halve finales voor de dagzege bleken Wouter Vaes en, voor de tweede week op rij, Ruud van der Kruijs te sterk voor hun tegenstanders Nick Hendrix (2-4) en Kyana Frauenfelder (4-2). In de daarop volgende finale was het opnieuw Ruud van der Kruijs die de toon aangaf en Wouter Vaes met 5-1 van de oche stuurde. Op dit moment lijkt er geen maat te staan op Ruud die deze avond goed was voor zes maximale scores en drie 100+ finishes (110-105-102).

De spelers die zich aan het eind van de avond gekwalificeerd hebben voor de 32e finaledag (die vanwege het carnaval een week wordt uitgesteld) op dinsdag 03 maart aanstaande zijn;

Ruud van der Kruijs
Roland Stokmans
Jermaine Wattimena
Gian van Veen
Oswin Streden
Levy Frauenfelder
Peter van den Broek
Maik Jordans
Wouter Vaes
Stan Leenders
Heidi Schijvens
Lincy Gloudemans
Youri Dirks
Danny Schellekens
Yoeri Duijster
Davy van der Zande

Reserves
Erik van Engeland
Paul Hendrix
Annemarie Linders

Het toernooi om de troostprijs voor degene die uitgeschakeld werden in de groepsfase kende ook een eindfase met verrassend spelers. De halve finale tussen Paul Hendrix en Jochem Keeren kende een 3-0 uitslag waarna Danique Stroek via een 2-3 zege op Marco Binnenkamp een finaleplaats afdwong. In de finale moest Danique echter diep buigen voor Paul die geen medelijden kende en na in de halve finale, ook in de finale een whitewash overwinning wist te boeken (4-0). Dankzij dit resultaat gaat de troostprijs dus met Paul Hendrix mee naar Venray.

Uitslag kwalificatie dag 12: 1. Ruud van der Kruijs 2. Wouter Vaes 3. Nick Hendrix en Kyana Frauenfelder.

Voor uitslagen en volledige tussenstand klik hier.

Op 03 maart zal dus de finaledag van de 32e Oranjebar Super Ranking worden gespeeld. Ook de niet gekwalificeerde spelers en overige dartliefhebbers zijn natuurlijk welkom om deel te nemen aan een extra toernooi dat voor deze groep zal worden georganiseerd en waarbij leuke prijzen te verdienen zijn.

De eerste kwalificatie dag voor de Oranjebar Super Ranking #33 wordt gespeeld op dinsdag 10 maart 2020. Inschrijving a € 6,= p.p. kan op de wedstrijddag tot 19:30 uur. Aanvang van het toernooi is 20:00 uur.