Soentjens wint Hoensbroek Open, Laven en Van Soest koppelwinst Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Soentjens wint Hoensbroek Open, Laven en Van Soest koppelwinst

Soentjens wint Hoensbroek Open, Laven en Van Soest koppelwinst

Zo dat was het dan, de eerste editie van Hoensbroek Open. En wat een opkomst, gewoon geweldig! in totaal waren er 39 koppels en 102 singles aanwezig op een zeer sterk bezet toernooi. De dag werd begonnen met koppel TacTic en uiteindelijk was het gelegenheidsduo Jo Laven en Marco van Soest die in de A-Ronde van het toernooi de winst naar zich toe wisten te halen door in de finale te winnen van Erwin van Proemeren en Rodney van de Laarschot. Een 3de plaats ging uit naar Nino Adriolo en Dennis Derwall samen met Eddy Jansen en Patrick Smullenberghs.

In de B-Ronde waren het Davy Cardinaal en Rick Veugelers die de winst naar zich toe wisten te trekken door in de finale te winnen van Martijn Boomkamp en Frank Mertens te verslaan. Een 3de plaats in de B-Ronde was voor Damiano Veneziano en Niels Kippersluis en Gert Walter en Aaron de Haas.

In het singletoernooi werd er ook weer volop gestreden in poules, daarbij waren heel wat sterke poules te noteren, zodat er ook een zeer sterke B-Ronde ontstond. Het was in de A-Ronde uiteindelijk een lange strijd en wederom liet Marco van Soest zich zien in dit toernooi, echter strandde hij de halve finale tegen Martijn Soentjens die het in de finale op mocht nemen tegen Chris Schriek. Een knappe prestatie van Chris om hier de finale te halen na 3 weken ziek op bed te hebben gelegen. Echter was de finale voor Chris net te lang en wist zodoende Martijn Soentjens de overwinning met 4-1 naar zich toe te trekken. 3de plaatsen in de A-ronde waren er voor Marco van Soest en Jean-Marie Hendrikx.

In de B-ronde stond ook een mooi affiche in de finale, namelijk Michel Verstappen tegen Rodney van de Laarschot. Michel wist in de halve finale af te rekenen met Raymond Coort die vervolgens de plek om de 3de plek wist te winnen van Levi Heitbrink. In de finale wist Michel Verstappen na een sterke B-Ronde uiteindelijk te winnen van Rodney met 3-2 en mocht zodoende het dartbord mee naar huis nemen.

Ook het damestoernooi was vandaag sterk bezet met 17 dames. Op het einde van de avond was het Gabriëlle Kweens die in de finale te sterk was voor Peggy Adriolo 3-1. 3de plaatsen waren er voor Natasja Doveren en Saskia Bies. In de B-Ronde was het Samantha Esser die de 1ste plaats naar zich toe wist te trekken door te winnen van Tess Huisman in de kleine finale.

Zo sloten we uiteindelijk de 1ste editie van Hoensbroek Open meer dan succesvol af, een mooi toernooi dat niet mogelijk was geweest zonder onze sponsoren Roomers Heerlen Ict Limburg Jelti Darts, Shooters Heerlen, Adro Parket, Stermedia.nl en natuurlijk Party centrum "Ons Trefcentrum". Hartelijk dank nogmaals.

Verder willen natuurlijk ook de uitbaters van Party centrum "Ons Trefcentrum, Jos Heitbrink en Monique Peperkamp van hartelijk bedanken voor het mogen gebruik maken van deze mooie locatie, die tevens schitterend was aangekleed.

En namens de organisatie een felicitatie aan alle winnaars die deze avond in de prijzen zijn gevallen, wij kijken er met een goed gevoel terug op de 1ste editie van het Hoensbroek Open en hopen volgend jaar natuurlijk op een vervolg.

Tenslotte nog even de uitslagen op een rijtje.

Koppel TacTic A-Ronde
1. Jo Laven en Marco van Soest
2. Erwin van Proemeren en Rodney van de Laarschot
3. Patrick Smullenberghs en Eddy Jansen
3. Nino Adriole en Dennis Derwall

Koppel TacTic B-ronde
1. Rick Veugelers en Davy Cardinaal
2. Martijn Boomkamp en Frank Mertens
3. Damiano Veneziano en Niels Kippersluis
3. Gert Walter en Aaron de Haas

Heren Single A-Ronde
1. Martijn Soentjens
2. Chris Schriek
3. Marco van Soest
3. Jean-Marie Henrik
5. Davy Cardinaal
5. Michael Thole
5. Erwin van Proemeren
5. Rick Veugelers

Heren Single B-Ronde
1. Michel Verstappen
2. Rodney van de Laarschot
3. Raymond Coort
4. Levi Heitbrink

Dames Single A-Ronde
1. Gabriëlle Kweens
2. Peggy Adriolo
3. Saskia Bies
3. Natasja Doveren

Dames Single B-Ronde
1. Samantha Esser
2. Tess Huisman
3. Ulrike Zabel
3. Stephanie Haen

Namens de organisatie van Parkstad Limburg Darts willen wij iedereen bedanken die aanwezig was deze avond, het was in vele opzichten een topavond! Bedankt!

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws