Speeldag 8 Oranjebar Super Ranking 9: Van der Zande blijft winnen Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Speeldag 8 Oranjebar Super Ranking 9: Van der Zande blijft winnen

Speeldag 8 Oranjebar Super Ranking 9: Van der Zande blijft winnen

De Oranjebar in Mariahout kon gisteren 16 deelnemers noteren voor de achtste speelavond van de OSR 9. Langzamerhand gaan we naar het einde van deze reeks en moeten verscheidene spelers hun positie gaan verdedigen ten opzichte van de concurrentie die iedere week groeiende is. In de groepsfase werd van meet af aan gestreden op het scherpst van de snede en waren het Andre Steenbakker, Anneke Kuijten, Fred Burger, Davy van der Zande, Hermie van Orsouw, Gerard de Jong, Erwin Jansen en Oswin Streeden die wisten te overleven met als beloning een plaats in de kwartfinales.

In diezelfde kwartfinales waren Davy, Fred en Erwin te sterk voor hun tegenstanders en was het verrassend Anneke Kuijten die zich als laatste bij de halve finalisten wist te plaatsen dankzij een overwinning op Hermie van Orsouw. Hiermee ging de tweede meest productieve speler van de avond onderuit. Hermie was verantwoordelijk voor 5 van de in totaal 18 maximale scores deze avond en gooide daarnaast ook een 112 en 148 finish waarvan de laatste gelijk de hoogste van de avond was waarmee hij Andre Steenbakker (130 en 146) van de eerste plaats verdreef.

In de halve finale bleek Erwin Jansen met 4-1 te sterk voor meervoudig finalist Fred Burger en liet de gewaarschuwde Davy van der Zande zich niet foppen door Anneke Kuijten die met 2-4 voor Davy moest buigen.

Vervolgens kon de finale worden gespeeld en moest de man uit Schijndel opnieuw alles uit de kast halen om een ontketende Erwin af te stoppen. Er kwam zelfs een beslissende 9e leg aan te pas om een winnaar aan te wijzen en die was deze week voor Davy waarmee hij zijn koppositie in de tussenstand weer verstevigd ten opzichte van zijn directe concurrenten.

Uitslag van speeldag 8: 1. Davy van der Zande 2. Erwin Jansen 3. Anneke Kuijten en Fred Burger.

Voor uitslagen en volledige tussenstand klik hier.

De volgende Oranjebar Super Ranking 9 wordt gespeeld op dinsdag 03 december 2013. Inschrijving a € 6,= p.p. kan op de wedstrijddag tot 19:30 uur. Aanvang van het toernooi is 20:00.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws