Steeltip dartcomputer van MasterDarts is vanaf heden beschikbaar Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Steeltip dartcomputer van MasterDarts is vanaf heden beschikbaar

Steeltip dartcomputer van MasterDarts is vanaf heden beschikbaar

Een lekker potje darten in de kroeg. Maar je bent te dronken om nog fatsoenlijk te tellen. Of je hebt er simpelweg geen zin. MasterDarts uit Rosmalen heeft samen met een Taiwanees bedrijf een dartbord bedacht dat automatisch telt.

De dartcomputer bestaat al langer. Maar je speelt dan met zogenaamde softdarts. Het bijzondere van de dartcomputer van MasterDarts is dat je op een echt dartbord speelt. "Drie camera's registreren precies in welk vakje de pijl terecht is gekomen", zegt Frank van Creij van MasterDarts.

Wereldwijd spelen
"Het is gewoon veel makkelijker", vertelt Van Creij verder. "Je hebt geen discussies meer over de stand. En je hoeft niet meer uit te vechten wie moet schrijven."

Maar de machine kan meer, zegt Van Creij. "Je kan zelfs een wedstrijd spelen tegen iemand aan de andere kant van de wereld, zonder dat je naar elkaar hoeft te reizen."

Maar haalt het niet een beetje de charme weg van het schrijven van de standen op het bord? "Ja, een beetje wel", zegt een fanatiek darter in café De Bergen in Rosmalen waar de eerste kasten staan.

Spelen met een pilsje
"Maar", zegt de darter, "er zijn genoeg mensen die naar de kroeg komen om een potje te spelen en een pilsje te drinken. Die hoeven dan niet meer te tellen."

Bovenstaande werd eerder gepubliceerd op omroepbrabant.nl

Gratis plaatsing
Frank van Creij liet woensdag weten "We verkopen ze alleen niet, maar gaan ze weg zetten met partners in de explotatie. Zelfde verdienmodel als met gokkasten die in de kroegen staan. het redement wat het dan opbrengt is een veelvoud van 1 malig verkopen. Tevens moet er een goede service verleent kunnen worden en gaat niet bij de mensen thuis.

Dit geeft wel wat problemen om het opgestart te krijgen maar het moment is zo goed als gekomen.

Dus heb of ken je een horeca gelegenheid waar veel gedart wordt wij plaatsen ze binnenkort "gratis" gezamelijk met de gokkasten exploitant."

Bron en foto omroepbrabant iov Masterdarts

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws