Home algemeen nieuws Stefano van Engelen en Aileen de Graaf winnen Deltarent Open 2015

Stefano van Engelen en Aileen de Graaf winnen Deltarent Open 2015

Afgelopen zaterdag werd er in de Bommelstee te Den Bommel de derde editie van het Deltarent Open Darts gespeeld. Vele mensen kwamen af op het grootste darttoernooi van de regio Rijnmond. Zo waren er spelers uit Eindhoven, Utrecht, Den Haag, Almere en zelfs de Belgen kwamen aankloppen op Goeree-Overflakkee.

Net als eerdere edities werd er begonnen met het warmingup koppeltoernooi. Deze werd uiteindelijk gewonnen door Jeffrey de Graaf en Leen van Welie. Zij waren in de finale te sterk voor Michael van Dijk en Danny Lanooij. Gedeeld derde werden Patrick van den Boogaard/Freddy de Geus en Bryan de Hoog/Marcel Blik.

In het damestoernooi kwam Aileen de Graaf nog goed weg in haar kwartfinale wedstrijd tegen Marjolein Bunk. Bunk nam een 2-0 voorsprong, maar De Graaf wist toch langszij te komen en zou uiteindelijk ook het toernooi winnen. Dit deed zij door Silvia van der Berg uit Middelharnis met 4-0 te verslaan in de finale.

Vele bekende namen deel aan het hoofdtoernooi, waar er een hoofdprijs van 1200 euro klaar lag voor de winnaar. Zo zagen we Co Stompé, Leroy Nieuwenhuis, Willem Mandigers, Willy van de Wiel, Joppe Bakens, Jeffrey de Graaf, Bryan de Hoog, Martin Jongejan, Marcel Blik, Dick van Dijk en zo waren er nog veel meer klassebaken aanwezig in Den Bommel.

Toch haalden deze namen de finale niet, want de ene na de andere naam vloog van de sheets af. In de finale vonden we dan ook uiteindelijk verrassend Stefano van Engelen en Brian Raman. Beide spelers speelden uitermate sterk de gehele dag en lieten dit dan ook in de finale zien, die geleid werd door Mastercaller-voor-een-dag Roy Moerenhout. Bij een 4-4 stand moest de beslissende leg gespeeld worden, om zo te bepalen wie er met die hoofdprijs van 1200 euro naar huis ging. Van Engelen bleek scherper dan zijn Belgische opponent en wist dan ook die beslissende dubbel te gooien, om zich zo te verzekeren van de titel en het nodige prijzengeld.

Kwartfinale hoofdtoernooi

  • Stefano van Engelen (Zwijndrecht) – Aileen de Graaf (Bunschoten) = 4-3
  • Martin Jongejan (Den Bommel) – Marco Smit (Rotterdam) = 4-3
  • Brian Raman (Antwerpen, Bel) – Elvin Geerlof (Dordrecht) = 4-2
  • Co Stompé Sr. (Almere) – Marcel Blik (Den Haag) = 4-2

Halvefinale hoofdtoernooi

  • Stefano van Engelen – Martin Jongejan = 4-2
  • Brian Raman – Co Stompé Sr. = 4-3

Finale hoofdtoernooi

  • Stefano van Engelen – Brian Raman = 5-4

Finale verliezersronde

  • John Vlietland (Ouddorp) – Leroy Nieuwenhuis (Almere) = 4-2

Voor foto’s van het evenement: Foto’s Deltarent Open Darts 2015

DSC_5990