Stemmen op Michael van Gerwen kan wel bij Sportpublieksprijs 2017 Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Stemmen op Michael van Gerwen kan wel bij Sportpublieksprijs 2017

Stemmen op Michael van Gerwen kan wel bij Sportpublieksprijs 2017

Bepaalde sporters kunnen nooit sporter of sportteam van het jaar worden op het sportgala van NOC*NSF. Hoe groot hun prestaties ook zijn. Feijenoord, na 18 jaar weer kampioen van Nederland, staat zelfs niet op de shortlist voor beste sportteam van Nederland. En wat te denken van Kai Verbij, EK en WK sprintkampioen in 2017, een wereldprestatie maar ook hij ontbrak op de shortlist. Dit jaar stond voor het eerst een darter, Michael van Gerwen, op de shortlist voor nominaties. Hij werd dit jaar wereldkampioen en is al jaren de nummer 1 op de wereldranglijst. Toch is hij weer niet genomineerd.

NOC*NSF stelt strenge voorwaarden aan de nominaties, te streng misschien wel. Een vakjury bepaalt wie genomineerd kan worden én wie er uiteindelijk wint.

Allemaal leuk en aardig… maar daarmee sluiten ze heel veel sporters uit die keihard hun best doen om aan de top te staan. Van wie wij, supporters, heel het jaar genieten. Het onbegrip over de nominaties bij de toeschouwers neemt alsmaar toe.

En daarom stellen we, net als in 2016, de website www.sportpublieksprijs.nl beschikbaar voor alle mensen thuis die graag zelf hun stem laten horen wie beste sportman, sportvrouw en sportteam van 2017 moeten worden. Zo heeft elke sporter een kans om te winnen.

Stemmen kan tot maandag 18 december 24:00 uur op www.sportpublieksprijs.nl

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws