Stoeten en Roosenbrand gemakkelijk naar halve finale Krembassy Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Stoeten en Roosenbrand gemakkelijk naar halve finale Krembassy

Wat een mooie middagsessie moest worden met twee hele mooie wedstrijden werd het helaas met twee dikke overwinningen. Fabian Roosenbrand en Michael Stoeten lieten hun tegenstanders Martin Bos en Kevin Wensink geen kans en wonnen allebei met 5-0 in sets. Om 13.30 werd er begonnen en onze walk-on girls waren deze middag Joyca, Myrthe en Deborah. De wedstrijden werden geschreven door André en Niek Vos, Niek Staarman en Jeffrey Ballast. Helaas werden de scores niet bijgehouden achter de laptop.

Kevin Wensink (Enschede)- Michael Stoeten (Vroomshoop) 0-5
Kevin kon niet het spel spelen wat hij de avond ervoor wel deed tegen Marco van Dalsem. Ook het scorend geweld van Michael was hem te machtig. Toch kreeg Kevin wat kansjes om het spannender te maken in de sets,maar Michael strafte alles af. In set 1 begon Michael stroef door heel wat dubbels te missen, Kevin kon niet profiteren, 1-0 Michael. De 2-0 en 3-0 gingen beide in 21 darts. In de 2e set wint Michael leg 1 in 19 darts, de 2-0 gaat in 17 darts en 1x 180. Michael mist 123 finish voor de set en ziet Kevin er 2-1 van maken. Met zijn 2e 180er wint Michael set 2 in 14 darts, 3-1 en 2-0 in sets. Michael mist meerdere pijlen om 1-0 voor te komen ,maar Kevin weet niet te profiteren, Michael dendert door en wint leg 2 in 14 darts en leg 3 in 15 darts. Het stond nu 3-0 en hopelijk kan Kevin zijn eigen set behouden na de 1e pauze. Helaas was het niet zo en Michael gooit een 17 en 19 darter voor 2-0 voorsprong, Kevin gooit een 180er en pakt de leg in 14 darts, 2-1. Michael pakt de 4e set met een 21 darter. Kevin was gebroken en hij probeerde alles maar hier was niets tegen te beginnen. De 5e set ging ook met 3-0 naar Michael, hij deed dit in 18/15 en 16 darts. In leg 2 gooit hij 100 uit en in leg 3 gooide hij zijn 3e 180er. In de halve finale morgen treft hij de winnaar van Christian Kist-Marcel Foekens.

Fabian Roosenbrand (Almelo)- Martin Bos (Emmercompascum) 5-0
Deze wedstrijd zou om 15.30 beginnen maar door domme pech bij het ingooien van Martin Bos(dartbord valt van de kant en zijn pijlen gaan stuk), Omdat Martin geen reservesetje had werd erin overleg met Fabian besloten wedstrijd uit te stellen naar 16.15. Zeer klasse van Fabian en gingen Martin met 2 personen naar dartwinkel TopCup te Almelo om daar een nieuw setje te kopen. Tegen 16.15 waren ze er weer en kon de wedstrijd zij het een uur later toch beginnen. Voor Martin was het natuurlijk zeer moeilijk omdat hij met een nieuw setje pijlen moest gooien. In de 1e leg van set 1 gooit Fabian in 17 darts uit, in leg 2 gooien beide spelers een 180er en mist Martin een 106, Fabian pakt de leg in 15 darts, de 3e leg ging ook in 15 darts en het stond 1-0. In set 2 moest Martin proberen zijn set te behouden. Martin mist wederom 106 voor een 15 darter maar beurt erna gooit hij wel uit 18 darts, 1-0, Fabian gooit daarna de 2e leg uit in 21 darts, 3e leg in 15 darts met een 115 finish en de 4e leg in 16 darts. De 3e set gaat ook naar Fabian met 3-0, Met zijn 2e 180 gooit Fabian leg 1 uit 14 darts, de 2e leg mist Fabian 110 voor een 15 darter maar gooit beurt erna wel uit, 17 darts, Martin gooide ook zijn 2e 180er. De 3e leg mist Fabian nog een x 110, maar gooit daarna dan toch uit, 3-0 in sets stond het nu. Na de pauze begon Martin goed met zijn 3e 180er en de 1-0 voorsprong in 16 darts. Het wordt 1-1 met een 20 darter, Fabian miste een 170. De 2-1 wist Martin met een 20 darter te pakken, maar Fabian zette de stand weer gelijk met een 17 darter. Martin mist in de 5e leg 2 pijlen voor de set en Fabian pakt ook deze 4e set met een 19 darter. In de 5e set was Fabian die met een 15 darter 1-0 maakte, de 2-0 in 17 darts, Fabian miste hier een 15 darter met 124 finish en de partij werd binnen gehaald met een 18 darter, Martin gooide in deze set nog zijn 4e 180er. Fabian treft morgen in de halve finale de winnaar van Sander Koninenbelt-Vincent Kamphuis.