SuperLeague wedstrijd: 3 punten voor Weert, 300 euro tegen kanker Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

SuperLeague wedstrijd: 3 punten voor Weert, 300 euro tegen kanker

SuperLeague wedstrijd: 3 punten voor Weert, 300 euro tegen kanker

Het is zaterdag 8 februari en de Weerter formatie gaat voor de Superleague de verre uitwedstrijd in Doetinchem spelen. De Doetinchemmers doen met een gedeeld tweede plek nog volop mee om het kampioenschap, terwijl The Fanatics genoegen moeten nemen met een plek in de middenmoot. De eerste confrontatie in Weert tussen beide teams eindigde in 5-5, nadat de Weertenaren een 5-3 voorsprong hadden. Ondanks dit gelijkspel werden The Fanatics op de website van Cafe Kafe bestempeld als "laagvliegers" in deze competitie. Dit motiveerde The Fanatics tot op het bot om een goede prestatie neer te zetten in de return.

Maar dat was niet de enige reden om te presteren voor Weert. Deze wedstrijd stond ook in het teken van kanker; bij voetbalclub De Graafschap in Doetinchem speelt de Weertenaar Frank van Kouwen. Bij Van Kouwen werd 4 jaar geleden darmkanker geconstateerd. Na een lange weg van herstel kwam hij deze ziekte gelukkig te boven en kon het leven als profvoetballer weer oppakken. Van Kouwen is bezig om geld in te zamelen voor onderzoek tegen kanker. Dit doet hij door in juni dit jaar de Alpe d'huez te beklimmen en geld in te zamelen. Daarnaast probeert hij geld in te zamelen door middel van veilingen van diverse voetbalitems op zijn website.

De Weertenaren en Doetinchemmers maakten van deze gelegenheid gebruik om een sponsoractie te houden tijdens de wedstrijd. Voor elke 180-er en elke 100+ finish doneerde elke speler € 1,- ten behoeve van het initiatief van Van Kouwen.

Nu dan de wedstrijd:

De opstellingen:

Doetinchem: Te Kloese, Wensink, De Vries en Soethof
Weert: Venken, Smeets, Soentjens en Veugelers

Round Robin:
De Round Robin was al direct een spannend onderdeel. De eerste twee legs gaan door Te Kloese en Wensink naar Doetinchem. In de vierde leg opent Soethof direct zijn eerste 3 pijlen met 180 en daarmee is de eerste donatie een feit. Vervolgens pakt Weert weer 3 legs en vervolgens gaat het gelijk op tot een 8-8 stand. Bij deze stand moeten de beide coaches een speler kiezen die de beslissende laatste leg moeten gooien. Voor Doetinchem is het Soethof en voor Weert is het Veugelers. Het lijkt of beide heren last hebben van spanning want het niveau is beduidend minder dan de rest van de Round Robin. Zowel Soethof als Veugelers laten dubbel 1 over en het is een loterij wie deze gooit. Uiteindelijk is Veugelers de gelukkige en zet zodoende Weert op een 0-1 voorsprong!

Singles:

Te Kloese - Venken: 3-4
Venken is weer terug op het oude nest en mag in zijn rentree gelijk aan de bak tegen Dennis te Kloese. De wedstrijd gaat tot 3-3 en vervolgens wint de Belg de bull en haalt in de laatste leg overtuigend het tweede punt binnen voor Weert. Venken zou Venken niet zijn als hij geen 180-ers zou noteren. Dit doet hij 2x deze partij.

Soethof - Smeets: 1-4
Als er iemand van het Weerter team geprikkeld was door de term 'laagvliegers' was het Kay Smeets wel. Dat hij gebrand was op een overwinning was al vroeg duidelijk. Soethof, wellicht de sterkste van Doetinchem, was dan ook een zware tegenstander om te treffen. Smeets had er echter geen last van en opende met een 13-darter. Ook de andere legs waren van goed niveau en liet Soethof daarmee verdiend achter zich.

Wensink - Soentjens: 4-0
Soentjens is in vorm, ook al doet de uitslag anders vermoeden. Scorend is hij misschien beter dan Wensink in deze partij, want hij krijgt voldoende kansen op de dubbels in elke leg. Maar dat is juist waar Wensink sterk op was, hij finishte alles waar hij de kans op kreeg. Uiteindelijk draait het spelletje hier ook om en daarom gaat deze partij met 4-0 naar Wensink en pakt Doetinchem hun eerste wedstrijdpunt.

De Vries - Veugelers: 2-4
Veugelers maakt ook zijn rentree na een paar weken blessureleed (hersteld van een handblessure). Hij start geweldig met een 14-darter. Het lijkt of Veugelers met vlagen last heeft van zijn hand en wisselt goede scores af met mindere. De constante vorm is er nog niet.
Toch is het niveau voldoende om De Vries met 2-4 aan de kant te zetten en daarmee Weert een comfortabele 1-4 voorsprong geeft.

Koppels:

Soethof/Wensink - Venken/Veugelers: 2-3
Soethof is gebrand om Doetinchem terug de wedstrijd in te helpen en gaat werkelijk tekeer in deze partij. Maar liefst 3x 180 (waarvan 2 achter elkaar) en een 130 finish spekken niet alleen de pot voor Van Kouwen, maar laat ook een geweldige indruk achter.
Zo komen de Doetinchemmers met 2-0 voor. Vervolgens zetten de Weertenaren ook een mooie leg op het whiteboard in de derde leg en zijn daarmee net op tijd wakker om vervolgens ook de vierde en vijfde leg binnen te halen.
Zo staat Weert 1-5 voor en is daarmee verzekerd van minstens een gelijkspel. Maar hiermee willen de Weertenaren geen genoegen nemen.

Te Kloese/De Vries - Smeets/Soentjens: 3-1
Net als Soethof is Te Kloese niet voornemens 3 punten weg te geven en zet ook een goede partij neer in deze koppel. Dit keer kunnen de Doetinchemmers wel de winst binnenhalen en houdt hun team in de race voor een gelijkspel.

Soethof/Wensink - Smeets/Soentjens: 2-3
Wederom een koppel waarin Soethof zijn kwaliteiten laat zien. Ook hier komt hij met zijn koppelmaat op een 2-0 voorsprong. Echter zijn Smeets en Soentjens twee vechters en knokken zich goed terug in de wedstrijd. Net als bij de eerste koppelpartij en de Round Robin valt de partij in het voordeel van Weert. Daarmee is alle hoop van Doetinchem op een gelijkspel vervlogen en is Weert verzekerd van drie belangrijke punten!

Te Kloese/De Vries - Venken/Cardinaal: 2-3
Cardinaal valt in voor Veugelers en laat gelijk goed spel zien. Niet vaak zie je dat een speler 'koud in het veld' gelijk een degelijk niveau haalt.
Cardinaal is in de koppels altijd een toegevoegde waarde en kan met Venken ook de laatste koppelpartij binnenhalen.

Solo:

Te Kloese - Cardinaal: 3-4
In de laatste solopartij spelen Te Kloese en Cardinaal tegen elkaar. Cardinaal met de intentie om te laten zien dat hij de volgende keer basis wil spelen en Te Kloese was bij een 2-7 achterstand van zijn team minder gemotiveerd. Toch komt deze wedstrijd tot een 3-3 stand, waarbij Cardinaal de bull wint en in een prima laatste leg ook het achtste punt voor Weert kan bijschrijven.

Zodoende noteert Weert een mooie 2-8 overwinning in Doetinchem en gaan de drie wedstrijdpunten mee naar Weert. Maar het was ook een mooie wedstrijd voor het goede doel. In totaal werd er maar liefst 18x 180 gegooid en 6x een 100+ finish. Hiermee doneerden de spelers gezamelijk € 295,- ten gunste van het initiatief van Frank van Kouwen. Toen Fanatics-supporter Niels Keijerts het bedrag hoorde, zei hij "hier heb je nog € 5,- dan wordt het € 300, dat is een mooier getal".

Frank van Kouwen was al vanaf de Round Robin aanwezig om de wedstrijd te bekijken. Na afloop van de partij werd het bedrag persoonlijk overhandigd aan van Kouwen en hij was zeer blij met de donatie.

Voor meer informatie over Frank van Kouwen en zijn initiatief kun je terecht op:
https://www.facebook.com/FrankVanKouwenGoesAlpeDhuzes2014 en http://veilingalpedhu6.nl/

Statistieken:

Venken: 3x 180 + 110 finish + 106 finish
Smeets: 1x 180
Soentjens: 1x 180
Veugelers: 1x 180
Cardinaal: 112 finish

Soethof: 6x 180 + 130 finish
Te Kloese: 3x 180
Wensink: 2x 180 + 150 finish + 116 finish
De Vries: 1x 180

De Fanatics Weert bedanken de sponsoren en supporters voor hun steun en Cafe Kafe Doetinchem voor de medewerking aan de sponsoractie. Op 22 februari spelen we de volgende wedstrijd in eigen huis tegen D'n Beer uit Rosmalen. We hopen ook dan weer op de steun van de supporters te kunnen rekenen. Tot dan!

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws