Ferry Beijleveld is veel te sterk voor Peter Nuis op Zevenbergse ranking Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Ferry Beijleveld is veel te sterk voor Peter Nuis op Zevenbergse ranking

Ferry Beijleveld is veel te sterk voor Peter Nuis op Zevenbergse ranking

Afgelopen zaterdag werd het tweede toernooi gehouden van de Zevenbergse Dartranking in Gasterij De Engel te Zevenbergen. Met een deelnemersveld van 46 darters won supertalent Ferry Beijleveld uit Rucphen de finale met 5-1 van Peter Nuis uit Rijsbergen.

Net als het eerste toernooi mocht de organisatie 46 darters inschrijven, met een deelnemersveld wat nog sterker was dan de vorige keer. Zevenbergen mocht kennis maken met het supertalent Ferry Beijleveld. Dartliefhebbers konden smullen van hoge school darts. Met regelmaat werden er partijen geworpen van 11, 12 en 13 darts. Het sterke deelnemersveld bestond verder uit Ferry\'s maatje Joey van Vlimmeren uit Oudenbosch, die in de kwartfinale werd uitgeschakeld door de latere finalist Peter Nuis. Dit tweetal werd ondersteund door de altijd vrolijke Patrick Koevoets (bijnaam De Pudding), die voor het amusement zorgde en vriendin Debby Lamers als afleiding. Speciaal voor Joey had de organisatie voor een \"vaste maat\", ofwel the och gezorgd. (Ik moet wel zeggen, hij stond rechter als de vorige keer!!! :-)

Wilco Vermeulen was ook weer van de partij en wist in de voorrondes met een 150-finish de hoogte uitgooi te noteren. Wilco verloor later van de ook aanwezige Jimmy van Schie in de eerste knock-out ronde van de laatste zestien nipt met 3-2. Jimmy ook al zo’n goede darter moest daarna zijn meerdere erkennen in de kwartfinale tegen Ferry Beijleveld.

Onze Belg Eddy Hoogeboom met maatje Maurice Rijnart, eensgezind zoals ze zijn, werden in dezelfde ronde uitgeschakeld bij de laatste 32. Eddy was niet in goede doen, maar dat neemt niet weg dat zijn tegenstander de goedspelende John Genet, een verdiende overwinning behaalde en tot aan de halve finale wist te komen door vervolgens Maikel van Wingerden en Peter Velterop uit te schakelen.

Finalist van het eerste toernooi Johan de Tree had de pech dat hij meteen in de knock-out rondes tegen Ferry Beijleveld moest en verloor nipt met 2-1. Paul Vreugdenhil, winnaar van het eerste toernooi moest zijn meerdere kennen in Corné van Mastrigt. \"Stuivertje wisselen\"!!! Daaropvolgend werd Corné uitgeschakeld door plaatsgenoot Jan Jonker met 0-3. Jan Jonker wist een redelijke partij te gooien tegen Ferry, maar verloor wel terecht met 4-2, Jan was zelf heel tevreden met het resultaat. Zeker als rankingdarter scoorde Jan zijn eerste belangrijke punten. En wie was die Ferry ook alweer???

Bijna alle toppers zaten in de bovenste helft ingedeeld. Dit gebeurt niet door de loting, maar door de behaalde punten in de voorrondes. En zeker bij een sterk deelnemersveld, maak je meer kans dat je tegen een sterke tegenstander moet dan tegen \"een mindere\". En wie is minder??? In het onderste gedeelte zat onder andere dan de andere finalist Peter Nuis, die met name Joey van Vlimmeren en John Genet wist uit te schakelen. Peter vorige keer nog kwartfinalist, deze keer dan de finaleplaats. Alle partijen wist hij vrij constant te spelen alleen in de finale was Ferry Beijleveld veel te sterk.

Onze vaste rankingdarters, met Dian Stoop als enigste dame, wist zich wel bij de beste 32 te plaatsen en behaalde hiermee 11 punten. Echtgenoot Johan was trots. Zoon Marcel was met andere dingen bezig en behaalde geen punten. John Antes, Jan Leijs, Marijn van Peer en Christian van Ham konden zich niet plaatsen. 3,5 punt was voldoende om door te gaan naar de laatste 32. Jan Willem van Ham, Iwan Silvius, Henk van der Horst, Ricardo Vrijhof, Edwin Gelens, Rob Godschalk wisten zich wel bij de beste te plaatsen. Hierbij moeten dan ook worden geteld de resultaten nog van Paul Vreugdenhil, Jan Jonker, Johan de Tree en Corné van Mastrigt.

Tot slot werden er 26 keer 180 gegooid, vier keer door Ferry Beijleveld en vier keer door Jimmy van Schie. In ieder geval goed voor totaal 26 consumpties.

Aantal 180-ers: 26 keer
Hoogste finish: 150 door Wilco Vermeulen

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws