Texel-winnaar na dubbele zege in finale winnaar finaledag OSR Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Texel-winnaar na dubbele zege in finale winnaar finaledag OSR

Texel-winnaar na dubbele zege in finale winnaar finaledag OSR

De 28e editie van de Oranjebar Super Ranking zit er eindelijk op. Afgelopen dinsdag stonden de zestien finalisten tegenover elkaar in een dubbel-KO toernooi om te bepalen wie er met welk prijzengeld naar huis zou gaan.

De finaledag werd gedomineerd door twee deelnemers van de afgelopen wereldkampioenschappen binnen dartsland. Aan de ene kant stond Wouter Vaes die begin januari nog deel uitmaakte van het deelnemersveld van het Lakeside BDO World Professional Darts Championship 2019 en zich deze avond in het dubbel-KO toernooi rechtstreeks wist te plaatsen. Aan de andere kant was het Jermaine Wattimena die bijna voor een stunt zorgde tijdens zijn deelname aan het PDC World Darts Championship 2019 en deze avond optimaal gebruik maakte van zijn herkansing.

De finale ging dit keer over twee wedstrijden omdat Jermaine kans zag om wedstrijd met 3-5 te winnen van Wouter die vervolgens ook recht had op een herkansing. De tweede finalewedstrijd werd bijna een kopie van de eerste, echter wist Wouter deze keer slechts twee legs te winnen. Jermaine greep dus de eindoverwinning dankzij een 2-5 zege waarmee hij zijn tweede single-toernooi binnen vier dagen wist te winnen. Vanzelfsprekend waren er gedurende de avond een flink aantal maximale scores en hoge finishes te noteren alhoewel de Mysterie Box (129) gesloten bleef.

De eindstand die in de boeken gaat ziet er als volgt uit;

Winnaar Jermaine Wattimena

Runner Up Wouter Vaes

3e plaats Oswin Streden

4e plaats Davy van der Zande

5e plaats Paul Hendrix-Levi Frauenfelder-Mark Giepmans-Rick de Bie

Aanstaande dinsdag 22 januari 2019 wordt begonnen met de 1e kwalificatie dag voor de Oranjebar Super Ranking 29 waar als extra prijs opnieuw vier deelnamebewijzen voor de TPC 2019 te verdienen zijn. Inschrijving a € 6,= p.p. kan op de wedstrijddag tot 19:30 uur. Aanvang van het toernooi is 20:00 uur.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws