Toernooiaankondiging: Tweede editie van Darts4kika straattoernooi Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Toernooiaankondiging: Tweede editie van Darts4kika straattoernooi

Toernooiaankondiging: Tweede editie van Darts4kika straattoernooi

Op 30 augustus wordt in Den Helder de tweede editie van het Darts4kika straattoernooi georgniseerd. Het gaat om een uniek toernooi omdat er buiten in de open lucht gedart gaat worden! En wat de naam al doet vermoeden gaan alle opbrengsten naar Kika.

Jeffrey Bakker en Matthijs Gerssen darten in 2014 pas één seizoen voor café Sluis 45 als zij samen met de eigenaar Kevin Martens een idee verzinnen voor een ludiek en origineel darttoernooi. Met een plein voor de deur en de beschikking over mobiele dartbanen werd al snel aan een buitentoernooi gedacht.

“We wilden het toernooi interessant maken voor iedereen om mee te spelen dus wilden wij niet voor geld of andere prijzen te spelen maar voor een goed doel” verteld Matthijs, “en Darts4kika was geboren”. De keuze voor deze opzet werd omarmd door de darters en lokale bedrijven die graag wilden meewerken aan dit toernooi.

“Het is nu pas de tweede editie, maar het enthousiasme is zo groot dat we er een jaarlijks terukerend evenement van willen maken”, zegt Jeffrey Bakker. Het feit dat er buiten gespeeld wordt en dat het voor een goed doel is maakt dit toernooi tot één van de gezelligste en gemoedelijkste van de Noordkop.

Dit jaar staat er voor de kinderen uit de buurt een springkussen op het plein en na het toernooi is er live muziek in het café! “Alleen het weer kan nog roet in het eten gooien”, aldus Kevin, “maar gelukkig is er in nood ook nog capaciteit om in het café te spelen”.

Vorig jaar is er ruim €800.- ingezameld voor Kika. De organisatie hoopt deze editie dit bedrag te overtreffen.

Voor meer informatie kijk op www.darts4kika.nl

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws