Toon Greebe is PDC-profs de baas in Herveld, Anca Zijlstra beste dame. Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Toon Greebe is PDC-profs de baas in Herveld, Anca Zijlstra beste dame.

Toon Greebe is PDC-profs de baas in Herveld, Anca Zijlstra beste dame.

Wat een zinderende ontknoping bij mhg regiobank open in Herveld, waar Toon Greebe zijn klasse liet zien door achtereenvolgens te winnen van Kim Huybrechts ( halve finale 5-3 ) en in de finale van Jelle Klaasen ( 6-4 ). Voor het oog van de vele aanwezigen pakte Toontje een 4-0 voorsprong tegen Huybrechts door vooral meteen zijn dubbels te gooien, waar Kim een aantal kansen op een dubbel liet liggen. Daarna stokte de machine van Greebestyle enigszins waardoor Kim terugkwam tot 4-3. Verder liet Toontje het echter niet komen met een180 score om de achtste leg te openen en daarna deze leg af te ronden in 13 darts verzekerde hij zich van een finaleplaats. De andere halve finale ging tussen Jelle Klaasen en Gino Vos. In een aanvankelijk gelijk opgaande strijd was het Jelle die met 5-3 aan het langste eind trok. Een finale dus tussen Greebe en Klaasen die met over en weer een paar breaks gelijk op ging tot 3-3. Toon weet Jelle daarna weer te breken en houdt vervolgens zijn eigen leg ( 5-3 ). Jelle komt in zijn eigen leg nog wel terug tot 5-4, maar Toon maakt vervolgens geen fout en wint zo op sublieme wijze het toernooi. Aan het toernooi deden 158 heren mee.

Bij de dames ging de zege naar Anca Zijlstra. In de finale was ze duidelijk de betere tegen Kelly Streef ( 4-1 ). Zijlstra maakte daarmee haar favorietenrol waar in een deelnemersveld van 27 dames.

Alles werd in goede banen geleid door het team van Brutusdarts.

Tekst: Frank van Dortmont

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws