Home Nederland Hoofdnieuws Tweede kwalificatiedag 32e OSR winst voor Jermaine Wattimena

Tweede kwalificatiedag 32e OSR winst voor Jermaine Wattimena

De tweede kwalificatiedag van de 32e editie van de Oranjebar Super Ranking beleefde afgelopen dinsdag ouderwetse taferelen. Met maar liefst 26 deelnemers uit diverse delen van het land was het weer volop genieten geblazen van een flink aantal spannende wedstrijden, hoewel er bij de beste vier van deze avond geen nieuwe namen vielen te noteren.

Via de traditionele groepsfase wisten Patrick van Os, Dominique Kurdet, Levi Frauenfelder, Oswin Streden, Dennis Klamer, Youri Dirks, Jermaine Wattimena en Davy van der Zande zich te plaatsen voor de kwartfinales. Hierin bleken Oswin, Davy, Jermaine en Levi te sterk voor hun tegenstanders waarna in de halve finales het doek viel voor Davy (3-4 nederlaag tegen Jermaine) en Oswin (1-4 verlies van Levi). Een finale dus tussen twee meervoudig winnaars van dagzeges in het verleden.

In het toernooi om de troostprijs dat immer georganiseerd wordt om de in de groepsfase uitgeschakelde spelers een kan te geven om alsnog met een fijn gevoel de avond af te sluiten stonden uiteindelijk Erik van Engeland en Timo Jansen evenals Arno Louwers en Heidi Schijvens tegenover elkaar. Beide halve finales eindigden in een 3-0 overwinning voor respectievelijk Arno en Timo die vervolgens mochten strijden om de troostprijs die na een leuke wedstrijd via een 4-2 overwinning meeging met Arno Louwers.

Aansluitend ging alle aandacht vanzelfsprekend naar de finale van de avond waarin zou worden bepaald wie de tweede kwalificatiedag zou winnen. Het werd een wedstrijd die stierf in schoonheid met een onaantastbare Jermaine en een kansloze Levi die met 5-0 van de oche werd gestuurd. Jermaine pakte met deze overwinning de maximale kwalificatiepunten en het werd zelfs een avond waarop “the Winner takes it all” van toepassing was. Jermaine Wattimena was tenslotte ook verantwoordelijk voor de hoogste finnish (170), de meeste maximum scores (9×180) en het openen van de Mysterie Box met de inhoud van €250,= via de winnende 126 finish.

Uitslag kwalificatie dag 02; 1. Jermaine Wattimena 2. Levi Frauenfelder 3. Davy van der Zande en Oswin Streden.

Voor uitslagen en volledige tussenstand klik hier.

Aanstaande dinsdag 03 december 2019 wordt de derde kwalificatiedag van de Oranjebar Super Ranking #32 gespeeld. Inschrijving à € 6,= p.p. kan op de wedstrijddag tot 19:30 uur. Aanvang van het toernooi is 20:00 uur.