Home Nederland Hoofdnieuws Uitslagen en verslagen van Laco en SuperLeague op een rij

Uitslagen en verslagen van Laco en SuperLeague op een rij

Afgelopen weekend werd er weer gespeeld in de SuperLeague en LaCo. Hieronder brengen we verslagen en uitslagen van alle wedstrijden namens de Nederlandse Darts Bond.

SuperLeague
In de hoofdklasse wist zowel koploper Bosgenoegen als nummer twee Oranjebar 1 een ruime overwinning te boeken. Deze twee teams lijken dan ook samen te gaan strijden voor het kampioenschap. Onderin pakte Fanatics Weert een belangrijk punt dankzij het gelijkspel tegen Red Alert Bert Kolen. Echter moeten de mannen uit Weert de komende weken nog vol aan de bak, want ook de huidige achtste plaats betekent degradatie. Hierdoor staan deDartshop.nl en Dartshop Leiden voorlopig op de negende en tiende plaats.

In overgangsklasse A pakte Status Bar een belangrijke 6-5 overwinning op koploper Toorsmit. Hierdoor staan beide ploegen nu met 22 punten bovenaan. Onderin de ranglijst wist dit speelweekend alleen SLT de Planeet een punt te pakken dankzij het gelijkspel tegen de Makkers van Wilma en klimmen hierdoor naar de negende plaats. Legend Reen Sneek is hierdoor de nieuwe hekkensluiter.

Bovenin de ranglijst in overgangsklasse B is de stand onveranderd. Zowel Xtreme Sport Tilburg als Dartteam Venlo wisten namelijk wederom te winnen. Onderin de ranglijst deed De Burgemeester hele goede zaken door te winnen van Dartscafé Nouveau 1. Hierdoor klimmen de mannen uit Waalwijk naar de achtste plaats. In een rechtstreeks degradatieduel wist Dart Team Klumpke met maar liefst 9-1 FF naar Steef te verslaan. Dankzij deze overwinning klimt team Klumpke naar de negende plaats en is FF naar Steef de nieuwe hekkensluiter.

In overgangsklasse C blijft Agnes en Schier Barendrecht ook na dit speelweekend nog steeds de ongeslagen koploper. Onderin de ranglijst wist Sonny’s Darts / Agnes & Schier als enige een puntje te pakken dankzij het gelijkspel tegen Flora Bar. Hierdoor verlaten de mannen uit Barendrecht voorlopig de gevarenzone en klimmen zij naar de achtste plaats. DV Double Bull Spakenburg staat hierdoor voorlopig op degraderen.

LaCo
Bij de heren is in poule A de spanning weer helemaal terug. DVS en VDO gingen verrassend onderuit. VDO verloor met 10-7 van DVK en DVS werd met maar liefst 12-5 verslagen door DBA. Dankzij deze mooie overwinning van DBA staan zij nu samen met DVS en VDO op een gedeeld eerste plaatst met 5 punten. De laatste wedstrijd in deze poule eindigde in een 11-6 overwinning voor SDC tegen DONHN.

In poule B bij de heren was DBBR er bijna in geslaagd om koploper DBMN te verslaan. Het waren echter de mannen van DBMN die met een uiterste inspanning alsnog een 9-8 overwinning binnen sleepten en een voorsprong van 2 punten wisten te pakken op de nummer 2. De andere wedstrijd in deze poule eindigde in een 14-3 overwinning voor de DOGD, waardoor zij nu samen met DBBR op een gedeelde tweede plaats staan.

In Poule C deed DORA wat het moest doen om koploper BDC niet uit het oog te verliezen. De mannen uit Amsterdam wisten deze speelronde met 13-4 te winnen van DSWN.

Bij de dames in poule A wist koploper DONHN alweer hun zevende overwinning te boeken. Ditmaal werd de SDC verslagen met 9-2. De VDO blijft koploper DONHN echter op de hielen zitten. Zij wonnen namelijk met 10-1 van DVK en hebben nu net als DONHN zeven punten. De VDO heeft echter ook nog één wedstrijd tegoed t.o.v. DONHN, waardoor de dames uit Venlo de komende weken zomaar de koppositie kunnen overnemen. De laatste wedstrijd in deze poule eindigde in een 9-2 overwinning voor DBA tegen DVS, waardoor de dames uit Almere opklimmen naar de derde plaats.

In poule B bij de dames boekt DBMN alweer hun zesde overwinning en blijven zo bovenaan staan. DVO pakte een belangrijke 7-4 overwinning op DOGD waardoor zij nog steeds kans maken op de derde plaats.