Home Nederland Hoofdnieuws Uitslagen en verslagen van SuperLeague en LaCo jeugd op een rij

Uitslagen en verslagen van SuperLeague en LaCo jeugd op een rij

Afgelopen zaterdag stonden de SuperLeague teams weer aan de oche om de strijd met elkaar aan te gaan. Wie klimt omhoog en welk team laat punten liggen? Hier een kort verslag van de wedstrijden namens de Nederlandse Darts Bond.

Hoofdklasse
Nu lijkt het toch wat eentonig te worden maar Bosgenoegen wint weer. Ditmaal moest Fanatics Weert eraan geloven. Bosgenoegen speelt een ijzersterk seizoen, deze week werd er met 7-3 gewonnen. De nummer twee Oranjebar 1 ging deze week het duel aan met de nummer drie DKE RW Repair. Zij mochten de punten verdelen, het werd 5-5. Dit betekent wel dat Bosgenoegen nog verder uitloopt op de naaste concurenten. Red Alert Bet Kolen ging op bezoek bij deDartshop.nl. Ook hier werden de punten verdeeld, ook hier werd het werd 5-5. De teams staan nu op plek 6 en 8 met drie punten verschil. Team Winsum Sneek doet goede zaken door met overtuigende cijfers te winnen. Tegenstander Café de Dissel werd met 9-1 aan de kant gezet waardoor het team uit Sneek nu een plaats is gestegen. Dartshop Leiden reisde af naar Twenty Six Urk om daar punten te pakken, maar tevergeefs. Het werd 6-4 voor het thuisteam, de nummer vier van de ranglijst.

Overgangsklasse A
In deze klasse nam Toornsmit het deze week op tegen De Schout/Kluin Schilderwerken. Toornsmit bleek de sterkste van de twee en won met 6-4 en klimt naar de eerste plek. Vostars United stond eerste en ging op bezoek bij Café Kremer. Het team uit Enschede liet punten liggen door met 7-3 te verliezen en zakt nu naar de derde plaats. Status Bar neemt de tweede positie over door de ruime 8-2 overwinning op De Moriaan. Makkers van Wilma stond voorafgaand aan deze speelronde nog op de derde plek maar door het verlies met 4-6 tegen Legend Reen Sneek zakt zij naar de vierde plek. De overgebleven wedstrijd ging tussen Vrijbuiter Superleague en SLT de Planeet. De overwinning ging uiteindelijk naar Vrijbuiter Superleague met 8-2 waardoor zij aansluiting houdt met de bovenste plaatsen.

Overgangsklasse B
De nummers één en twee namen het op tegen elkaar. Dart Team Venlo ging op bezoek bij Xtreme Sport Tilburg. Uiteindelijk waren het de heren uit Tilburg die de overwinning pakten met 6-4. Dit betekent dat Xtreme Sport Tilburg nu de koppositie heeft en uitloopt op Dart Team Venlo. Café Kafé Doetinchem deed wat het moest doen en wint van de Burgemeester. Het team uit Doetinchem staat nu op een gedeelde tweede plek. Dartscafé Nouveau kreeg Dart Team Klumpke op bezoek. Door de winst van Dartscafé Nouveau blijven beide teams op plek zeven en negen staan. ‘t Pleintje Stampersgat en DAK/domein Vrijboom stonden met een gelijk aantal punten op plek vijf en zes. Het was ‘t Pleintje Stampersgat die aan het langste eind trok en drie punten voorsprong pakt. FF naar Steef speelde thuis tegen Oranjestad United maar kon de punten niet thuis houden. Oranjestad United ging er met de winst vandoor, eindstand werd gezet op 3-7.

Overgangsklasse C
Agnes en Schier Barendrecht weet ook deze week weer te winnen. Deze week werd Racketcentrum Terneuzen verslagen, ditmaal werd het 9-1 en werd de eerste positie nog maar eens verstevigd. De mannen uit Barendrecht gaan ongeslagen het nieuwe jaar in. De nummer twee Havenzicht Ridderkerk blijft de koploper op de hielen zitten doordat er wederom werd gewonnen. Het Wapen van Maasdijk werd met 8-2 aan de kant gezet. De nummers drie en vier gingen het duel aan. Uiteindelijk ging de winst naar de nummer drie, Prima Darts, en nemen zij nu een voorsprong op de nummer vier 8-eraf Amsterdam. DV Double Bull Spakenburg kreeg Sonny’s Darts/ Agnes & Schier op bezoek. De heren uit Spakenburg zakken een plek aangezien Sonny’s Darts/Agnes & Schier te sterk bleken deze speelweek. Het werd 4-6 voor het uitteam, waardoor zij de laatste plaats overdragen aan Het Wapen van Maasdijk. De laatste wedstrijd ging tussen De Zware Jongens Hilversum en Flora Bar. Het team uit Hilversum kon geen tweede overwinning boeken en zagen Flora Bar met 6-4 winnen.

Ook stonden op zaterdag 14 december de LaCo jeugdteams weer tegenover elkaar. De standen beginnen nu aardig vorm te krijgen, wie staat er na deze week bovenaan en welke teams moeten zich revancheren in het nieuwe jaar?

In poule A nam RDB het in eigen huis op tegen DBA. De bezoekers moesten hard hun best doen aangezien ze nog geen enkele wedstrijd wisten te winnen terwijl RDB op de tweede plaats stond met drie gewonnen wedstrijden. Het thuisteam trok de winnende lijn goed door, ook de laatste wedstrijd van 2019 werd gewonnen. DBA werd met 8-3 aan de kant gezet. De andere wedstrijd ging tussen koploper DBMN en de nummer vier DVS. Laatstgenoemde heeft het zwaar, de laatste twee wedstrijden werden ruim verloren. DBMN lijkt niet te kunnen verliezen. Ook deze speelronde was zij te sterk voor de tegenstander. Er werd met 9-2 gewonnen en DBMN gaat met een stevige koppositie het nieuwe jaar in.

In poule B ontving DSWN het combinatie team DONHN/DVK. DSWN staat op dit moment eerste en behoudt deze plek doordat ze wisten te winnen van DONHN/DVK met 8-3. Het team uit Den Haag gaat ongeslagen het nieuwe jaar in. DONHN/DVK staat nu op de derde plek. De laatste wedstrijd ging tussen RDO en DBBR. Laatstgenoemde wist de overwinning naar zich toe te trekken. Hierdoor behoudt zij de tweede plaats en zicht op de eerste plek. Voor RDO wordt het een zware klus, tot nu toe hebben zij nog geen wedstrijd gewonnen en blijven ze puntloos onderaan staan.

Voor meer informatie waaronder de huidige tussenstand en het speelschema verwijzen we je graag door naar www.ndbdarts.nl.