Van den Boogaarden/Schilperoord winnen 24e HWDO marathon Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Van den Boogaarden/Schilperoord winnen 24e HWDO marathon

Van den Boogaarden/Schilperoord winnen 24e HWDO marathon

Op Goede Vrijdag 29 maart werd voor de 24 keer de HWDO Nachtmarathon gehouden. Met 24 koppels was het iets rustig dan de afgelopen jaren, en werd iets na 20.00 uur begonnen aan de voorronde partijen om te beslissen wie in de nachtelijke uren verder mocht in de winnaarsronde en verliezersronde. De koppels werden in eerste instantie over 6 banen verdeeld om ze hun eerste partijen van de avond te spelen en na deze partijen werden opnieuw een loting gedaan waarbij nogmaals 3 partijen werden gespeeld.

Na deze 6 voorrondepartijen waren er 3 koppels die ongeslagen de koppositie deelden. Dit waren Marcel Koolmees & Harm Leusink, Patrick van den Boogaard & Justin Schilperoord en als laatste de winnaars van vorig jaar Gert-Jan Resoort en Arjan Brussaard. Deze koppels werden op de voet gevolgd door een 5-tal koppels welke ieder 1 partij hadden verloren. Na de voorronde partijen werd een pauze ingelast waarin een gigantische verloting werd gehouden, waarbij meer dan 50 prijzen waren te winnen, zoals onder andere paas stollen, chocolade paashazen, barbecues, een griplaat en wijnen en diverse bier pakketen.

Na de verloting was er de gelegenheid om een warme maaltijd te nuttigen, hetgeen een ieder zich goed liet smaken. Na de pauze mochten de beste 12 koppels uit de voorronde verder in de winnaars ronde om de strijd voor de titel aan te gaan, en de andere 12 koppels ging verder in de verliezersronde voorde troostprijzen. In de winnaarsronde liepen Marcel en Harm in hun 2e partij tegen hun eerste nederlaag aan. Justin en Patrick en ook Arjan en Gert-Jan deden dat in hun partij erna en omdat de koppels daarachter hun meeste partijen bleven winnen bleef het tot de laatste speelronde spannend en was nog niemand zeker van een plaats in de halve finale.

Uiteindelijk wisten de 3 koplopers van voor de pauze zich in de top te handhaven en werden Wesley Bunk en Ben Naaktgeboren de laatste halve finalisten wat betekende dat dezelfde 4 koppels als vorig jaar er met de prijzen van door zouden gaan.Gert-Jan en Arjan mochten aantreden tegen Harm & Marcel waarbij laatstgenoemden naarmate de partij vorderde geen vuist meer konden maken en de krachten langzaam weg leken te vloeien en derhalve met een 3-0 nederlaag genoegen moesten nemen. Op het bord ernaast trokken Ben en Wesley er in de vijfde en beslissen leg net aan het kortste eind, nadat beide koppels kansen op een dubbel hadden gehad, haalden Justin en Patrick de finale binnen.

Deze finale werd in een best-of-7 gespeeld. In de eerste 2 legs gingen de scores gelijk op maar op het juiste moment pakte Justin en Patrick de eerste 2 legs. In de 3e leg leken Arjan en Gert-Jan even in te zakken en kwamen er weinig hoge scores op het bord, waardoor zij niet de mogelijkheid tot een finish kregen en zodoende tegen een 3-0 achterstand aankeken. In de 4e leg dan toch een opleving en met een paar 100+ scores werd hun 1e leg binnengehaald en was de stand 3-1. Patrick en Justin trokken zich hier echter weinig van aan en wisten hun goede spel voort te zetten en uiteindelijk ook als eerste deze leg te finishen en daarmee dus ook de toernooiwinst te pakken.

In de verliezersronde troffen Andries van ’t Hof en Peter ’t Jong, na winst op Jermaine Krijger en Sander Witte in de halve finale, Henk van Egdom en Mark Nootenboom die Tim van de Berg en Kendall de Haan uit de finale wisten te houden.Henk en Mark leken op rozen te zitten door een 2-1 voorsprong te pakken, maar moesten toezien dat Dries en Pip er een vijfde en beslissen leg uit wisten te slepen. Hierin kregen beide koppels diverse kansen, maar waren het uiteindelijk wist Peter de juiste en winnen dubbel te vinden.

Er werd gedurende de nacht 16 maal een 180 score gegooid. Gert-Jan Resoort en Mark van de Voorden namen er met ieder 3 de meeste voor hun rekening. Het uitgooien blijkt in de nachtelijke uren een moeilijk iets. Bij de heren was de 100 finish van Gert-Jan Resoort de hoogst gemelde uitgooi. Bij de dames had Tamira met 85 de hoogste finish.Ondanks de het iets minder hoge deelnemers aantal kan weer teruggekeken worden op een leuke en gezellige editie en hopen we volgend jaar een mooie jubileum editie te kunnen organiseren.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws