Home Nederland Hoofdnieuws Van der Zande sluit voorbereiding Dutch Open af met winst OSR

Van der Zande sluit voorbereiding Dutch Open af met winst OSR

2018-12-16 NK Darts 2018 Barneveld

Tussen alle bedrijven door welke op de dartkalender staan en meer media aandacht verdienen zoals het op handen zijnde afscheid van Raymond van Barneveld, de diverse WK’s, Q-school kwalificaties en niet te vergeten de Dutch Open 2019 van aanstaand weekend gaat het beste wekelijkse voorbereiding darttoernooi van Nederland gewoon door. Inmiddels zij er alweer twee kwalificatiedagen gespeeld van de 29e editie van de Oranjebar Super Ranking.

Deze week stonden er weer een aantal splers aan de oche in Mariahout om de laatste hand te leggen en zichzelf te testen in de voorbereiding op de Dutch Open 2019 die aanstaand weekend in Assen gespeeld gaat worden. De acht spelers die tot het beste resultaat kwamen waren Oswin Streden, Deniz Misschier, Ruud Tijssen, Peter van den Broek, Davy van der Zande, Kathy Geeraerts, Roland Stokmans en Paul Hendrix. Hiervan wisten Ruud, Davy, Kathy en Oswin zich te plaatsen voor de halve finales.

Van de overige deelnemers bleven na het spelen van een B-toernooi voor de troostprijs Wesley Slegers en Tharsissia Werinussa over voor de troostfinale. Hierin bleek Tharsissia tot op het bot getergd en het door haar vertoonde spel doet vermoeden dat zij tijdens de Dutch Open voor een verrassing wil gaan zorgen. Met liefst 4-0 stuurde Tharsissia haar mannelijke tegenstander Wesley van de oche. Hoezo stelt het damesdarts niks voor?

Zowel de halve finale tussen Davy van der Zande en Ruud Tijssen als die tussen Oswin Streden en Kathy Geeraerts eindigden ook al in stevige overwinningen voor de latere finalisten. Met respectievelijk een 4-0 en een 4-1 nederlaag moesten Ruud en Kathy genoegen nemen met een gedeelde derde plaats. De aansluitend gespeelde finale tussen Davy en Oswin bracht wat meer spanning aan de oche alhoewel de 2-5 uitslag in het voordeel van Davy anders doet vermoeden. Iedere  leg was op zijn minst spannend te noemen maar Davy was deze keer wat slimmer en effectiever als “Good Old” Oswin die er maar geen genoeg van kan krijgen. Een mooie overwinning dus en zeker een goed gevoel voor Davy van der Zande in de aanloop naar het weekend.

Uitslag kwalificatie dag 02; 1. Davy van der Zande 2. Oswin Streden 3.  Kathy Geeraerts en Ruud Tijssen.

Voor uitslagen en volledige tussenstand klik hier.

Kwalificatiedag 03 van de Oranjebar Super Ranking 29 wordt gespeeld op dinsdag 05 februari 2019. Inschrijving a € 6,= p.p. kan op de wedstrijddag tot 19:30 uur. Aanvang van het toernooi is 20:00 uur.