Van Zijtveld wint vijfde dinsdagranking ten koste van Toon Greebe Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Van Zijtveld wint vijfde dinsdagranking ten koste van Toon Greebe

De Dinsdagavond Ranking was toe aan de vijfde ranking van de elfde cyclus. Met 31 darters was er weer een mooi aantal spelers bij Sv CHC bijeengekomen. De darters werden verdeeld, over de 8 banen, in zeven poules van vier en een poule van 3. Zoals gewoonlijk gingen in de poules de eerste twee spelers door naar de winnaarsronde. De overige spelers van elke poule gingen naar de verliezersronde en mochten daar uit gaan maken wie daarvan de beste zou worden.

De eerste halve finale in de winnaarsronde wist Richard van Zijtveld met 4-2 van Wesley Kradolfer te winnen.

In de tweede halve finale wist Toon Greebe met ruime cijfers, 4-0, te winnen van Tammo Kitselaar. Tammo kreeg wel wat kansen, maar kon de dubbel niet vinden.

De finale ging dus tussen Richard van Zijtveld en Toon Greebe. Richard mocht beginnen en de eerste twee legs gingen met de darts mee. Toon kon zijn niveau van de rest van de avond niet handhaven, Richard maakte hier dankbaar gebruik van; hij won de finale met 5-1 en maakte de partij mooi af met een 116 finish, en maakte hiermee glanzend zijn rentree naar meer dan een jaar afwezig te zijn geweest.

De finale van de verliezersronde ging tussen Peter de Jong en Rene Trum, beide heren wonnen de halve finale overtuigend met 3-0 van respectievelijk Richard Kroon en Dimitry van Boxel.

Beste dames waren Melissa Boonenstoppel, zij wist als enige van de twee aanwezige dames de laatste 16 van de winnaarsronde te halen.

Hoogste finish was een 164 finish van Tammo Kistelaar, hij bleef hiermee Wesley Kradolfer voor die 136 uitgooide. Er werden in totaal elf 100+ finishes gegooid.

De Mystery finish viel op 103, deze was niet gegooid, waardoor de maximale pot van maar liefst 250 euro mee gaat naar de ranking van volgende week.

De meeste 180’ers werden gegooid door Toon Greebe en Leo Hendriks met elk vier stuks. Ze werden gevolgd door Wesley Kradolfer die er drie gooide. In totaal werd er vierentwintig keer 180 gegooid.

De 9 darter was niet gegooid, dit betekend dat de pot van 600 euro mee gaat naar de ranking van volgende week.

Op de algehele ranglijst zien we lijstaanvoerder Ron Schouten, door zijn afwezigheid, een vrije val maken naar de vijfde positie. De top drie op dit moment zijn Richard de Bie, Peter de Jong en Wesley Kradolfer.

Rond 23:15 waren alle wedstrijden gespeeld, hiermee had de organisatie het doel om voor 23:30 klaar te zijn gehaald.