DutchEnglishFrenchGermanSpanish

Vanaf seizoen 2018-2019 1 heer en 1 dame minder in NDB-selectie | Dartfreakz.nl Dartnieuws en meer...

Vanaf seizoen 2018-2019 1 heer en 1 dame minder in NDB-selectie

Dit dartfreakz artikel is geplaatst op: 🕔13.september 2017 14:33:55
Vanaf seizoen 2018-2019 1 heer en 1 dame minder in NDB-selectie

Vanaf aankomend seizoen 2017-2018 zijn de criteria voor plaatsing selectie 2018-2019 op een aantal punten gewijzigd. De Technische Staf heeft het beleid, de prestaties en de samenstellingen van de selecties in de afgelopen jaren geëvalueerd wat geresulteerd heeft in een aantal conclusies. Zo worden zelden alle plekken gebruikt en kost het soms moeite alle spelers voldoende in actie te laten komen. Ook valt op dat gekwalificeerde spelers vanuit de Laco/Superleague en kwalificatietoernooi voor lidorganisaties zich doorgaans niet kwalificeren voor nieuwe selecties.

De Technische Staf is daarnaast van mening meer aandacht te willen schenken aan spelers die investeren, ervaring op doen en zich bewijzen binnen het internationale circuit met als doel een sterke en stabiele basis te kunnen vormen.

Heren
We gaan van in totaal 13 naar 12 spelers in de selectie, waarbij er zowel vanuit de SuperLeague play-offs als kwalificatietoernooi één speler toegevoegd zal worden (dit was 2 om 2). Het kwalificatietoernooi zal georganiseerd worden voor de beste 8 LaCo spelers, eerstvolgende 8 spelers vanuit de NDB ranking die nog niet geplaatst zijn en 2 spelers per lidorganisatie. Dit blijft dus zoals het was. Plekken vanuit de ranking (1 t/m 6) schuiven niet door als spelers vanuit de ranking niet willen/kunnen, ook dit was reeds het geval.

Dames
We gaan van in totaal 8 naar 7 spelers in de selectie, waarbij er vanuit het kwalificatietoernooi één speelster toegevoegd zal worden (dit waren er 2). Het kwalificatietoernooi zal georganiseerd worden voor de beste 4 LaCo speelsters, eerstvolgende 4 speelsters vanuit de ranking die nog niet geplaatst zijn en 2 speelsters per lidorganisatie. De speelsters vanuit de LaCo zijn dus toegevoegd aan het kwalificatietoernooi en zijn er 4 in plaats van 8. De nummers 1 t/m 4 van de NDB ranking plaatsen zich direct voor de selectie en dat is er eentje meer dan voorheen. Deze plekken schuiven niet door als een speelster niet voor de selectie kan of wil uitkomen.

Jeugd
Het aantal spelers in de jongens- en meisjesselectie blijft gelijk. Voor de jongens worden de eerstvolgende 4 spelers vanuit de ranking die nog niet geplaatst zijn toegevoegd aan het kwalificatietoernooi, samen met de 4 beste LaCo spelers (dit waren 8 spelers). Plekken vanuit de ranking (1 t/m 3 jongens en 1 t/m 2 meisjes) schuiven niet door als spelers vanuit de ranking niet willen/kunnen. Dit was reeds het geval.

Voor meer informatie inclusief de nieuwe selectiereglementen klik hier.

Tekst: NDB 

Deel dit artikel met je vrienden

Gerelateerde onderwerpen

01 Jul -Oranje Bar Lions en DC De Hazewind 2 landelijk divisiekampioen

30 Jun -Van Tergouw, Jansen, Herms en Vd Horst geplaatst voor NL- selectie

28 Jun -Vanessa Zuidema per direct bij Nederlandse damesselectie

23 Jun -No Score, No Limt en De Boemel nationaalkampioen 4e, 3e en 2e div

21 Jun -Nederlandse Darts Bond stelt boetelijst op voor landelijke competities